Torta sa čokoladom i keksom – nikad brži i jednostavniji recept!
Nutela i keks savršen su spoj koji volimo svi. Upravo zbog toga morate probati ovaj superbrzi, kremasti kolač. Za pripremu ove poslastice vam ne treba iskustvo u izradi kolača, već samo malo dobre volje.
Sastojci za fil:
– 3 šolje slatke pavlake
– 2 kašike šećera
– 1/2 kašike cimeta
– 2 kašike ekstrakta vanile
– 1/2 šolje nutele (ili nekog sličnog čokoladnog namaza)
Sastojci za koru:
Priprema:
1. Sameljite ili usitnite keks, pomešajte ih s otopljenim maslacem i kakaom. Nakon toga smesu dobro utisnite u kalup i pecite 10 minuta na 170 stepeni.
2. Mikserom umutite slatku pavlaku dok se malo ne stvrdne, zatim dodajte šećer, vanilu i cimet te opet sve dobro izmiksajte dok ne dobijete čvrstu smesu. Zatim u nju dodajte nutelu, pa je varjačom polako i lagano pomešajte sa slatkom pavlakom.
3. Smesu nutele i pavlake ulijte u kalup s keksima. Kalup prekrijte folijom i ostavite kolač da se stvrdne preko noći.