Valentinov kolač: Šareni čizkejk brauni, jer ljubav ide preko stomaka
Sastojci:
125g brašna
180g šećera u prahu
Kašičica soli
3 kašičice kakao praha
Pola kašičice praška za pecivo
3 veća jajeta
Šoljica ulja
5 kašika mleka
Kašičica ekstrakta od vanile
Kašičica crvene prehrambene boje
2 kašičice sirćeta
200 grama krem sira
2 jajeta
2 kašičice ekstrakta od vanile
¾ šolje šećera u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U dublju tepsijicu (13x18) stavite papir za pečenje. U dubljoj činiji izmešajte brašno, šećer, kakao, i prašak za pecivo.
U drugoj činiji pomešajte jaja, ulje, 2 kašike mleka, ekstrakt vanile, crvenu boju i sirće. Pomešajte suve i vlažne sastojke. Smesa će biti dosta retka, ali ne brinite, to je u redu.
Uzmite ¾ šolje smese i stavite u drugu činiju. Dodajte ostatak od 3 kašike mleka. Prethodnu smesu sipajte u dublju tepsiju, uz pomoć spatule rasporedite sve jednako po tepsiji.
Potom izmiksajte krem sir, šećer dok ne postanu kremasti i vazdušasti. Dodajte jaja i vanilu i sve lepo izmešajte.
Sipajte ovu smesu na vrh smese u tepsiji dok ne ispuni sve ivice. Potom, smesu u koju ste sipali dodatno mleko uz pomoć kašike sipajte poslednju i nožem napravite krivudave linije.
Pecite 30 minuta dok se i centar kolača ne ispeče. Proverite čačkalicom.
Pre nego što počnete da sečete, ostavite da se potpuno ohladi. Onda uz pomoć modle u obliku srca secite i poslužite.