Vaskrs, Uskrs, pogača, jaja, uskršnja pogača
Shutterstock, ilustracija
Vaskrs, Uskrs, pogača, jaja, uskršnja pogača

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

PROČITAJTE JOŠ:

 

Priprema:

Testo mora da bude meko, nikako tvrdo. Tako pripremljeno testo pokrijte krpom i pustite da se na toplom diže 5 ili više sati (može i preko noći). Potom ga istresite na pobrašnjenu podlogu i podelimo na 3 jednaka dela. Svaki malo premesite i oblikujte kugle. Pokrijte ih krpom pa pustite da se odmaraju još oko 1-2 sata.

Dignute kugle premažite umućenim žumancetom i pospite krupnim šećerom, pa malim nožićem zarežite 3 reza od sredine pogače prema spolja. Stavite kugle da se peku u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 20 minuta.

Vaskrs, Uskrs, pogača, jaja, uskršnja pogača

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija