Pirinač svi kuvamo na pogrešan način! To može biti jako OPASNO, POGLEDAJTE GDE GREŠITE
PROČITAJTE JOŠ:
U prvom postupku, profesor Meharg je tesirao najčešći način kuvanja pirinča. Na jednu čašu pirinča dodao je dve čaše vode, a voda je “isparila” tokom kuvanja. Tada je ustanovio da je nivo arsena ostao isti.
U drugom načinu je na čašu pirinča sipao pet istih čaša vode. Višak vode je nakon kuvanja izbacio i ispostavilo se da je nivo arsena upola manji.
Treća metoda se sastojala u tome da je ostavio pirinač u vodi tokom noći, nivo otrovn ih materija smanjen je za 80%…
Naučnici kažu da je pirinač najbolje kuvati na sledeći način:
- ostavite da odstoji u vodi preko noći
- isperite je sve dok voda ne postane bistra
- dobro ocedite
- stavite u posudu u kojoj se nalazi pet puta više vode
- ostavite da prokuva i smanjite vatru pa ostavite pirinač 15-ak minuta da se lagano kuva
- mešajte viljuškom.