dragana i nada
Foto: Alo/Društveme mreže

Branislav R. procesuiran je u dva navrata, kao i da je u vreme ubistva na snazi bila mera zabrane prilaska, piše Kurir.

- Tokom 2019. godine, po krivičnoj prijavi podnetoj protiv imenovanog zbog krivičnog dela nasilje u porodici, ovo tužilaštvo je podnelo optužni predlog protiv imenovanog Osnovnom sudu u Novom Sadu, a koji je doneo presudu od 17.04.2019. godine kojom je okrivljenom B. R. za izvršeno krivično delo nasilje u porodici prema oštećenoj D. R. prethodno utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) meseci i za izvršeno krivično delo nasilje u porodici prema oštećenoj N. Č. prethodno utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) meseci, nakon čega mu je izrekao uslovnu osudu tako što je okrivljenom B.R. utvrdio jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 (deset) meseci i istovremeno odredio da se utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od 2 (dve) godine od dana pravosnažnosti presude ne učini novo krivično delo - navedeno je za Kurir iz te institucije.

- Nakon toga, tokom 2021. godine, po novoj krivičnoj prijavi protiv imenovanog zbog krivičnog dela nasilje u porodici, ovo tužilaštvo je ponovo podnelo optužni predlog Osnovnom sudu u Novom Sadu ,nakon čega je sud doneo presudu od 22.12.2021. godine, (koja presuda je potvrđena i presudom Višeg suda u Novom Sadu od 21.03.2022. godine), kojom je okrivljenom B.R. za izvršeno krivično delo nasilje u porodici, prethodno utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) meseci, te je opozvao prethodnu uslovnu osudu izrečenu presudom od 17.04.2019. godine te kaznu zatvora u trajanju od 10 (deset) meseci uzeo kao utvrđenu, nakon čega mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 2 (dve) godine i 2 (dva) meseca kao i mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom D.R. tako što je okrivljenom zabranjen pristup oštećenoj na udaljenosti manjoj od 100 (sto) metara i to pristup u prostoru oko mesta stanovanja oštećene i mesta rada oštećene, kao i dalje uznemiravanje oštećene i svaka dalja komunikacija sa oštećenom, u trajanju od 2 (dve) godine, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

Kako su potom iz ovog nadležnog tužilaštva naveli, utvrđeno je i da je u novembru 2020. godine kod ovog Tužilaštva formiran "NPT" predmet

- I to u kom je, nakon dostavljanja procene rizika za mogućeg učionioca B.R. od strane nadležnog policijskog službenika utvrđeno da rizik od nasilja u porodici postoji, te su licu B.R. izrečene hitne mere u skladu sa ZOSNP i to: privremeno udaljenje mogućeg učinioca iz stana i privremena zabrana učinioca da kontaktira žrtvu nasilja i prilaska joj u odnosu na D.R. u trajanju od 48 časova, nakon čega je ovo Tužilaštvo, na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, podnelo Osnovnom sudu u Novom Sadu predlog da se hitna mera privremenog udaljenja mogućeg učinioca iz stana i privremene zabrane mogućem učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj produži za 30 dana, koji predlog je rešenjem Osnovnog suda u Novom Sadu usvojen i izrečena hitna mera je bila produžena za 30 dana - navode za Kurir.

Nakon izdržane izrečene kazne zatvora, pa do dana 18.02.2024. godine ovom tužilaštvu nisu podnošene druge krivične prijave protiv imenovanog.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading