svekrva
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Narušeni porodični odnosi nisu retkost u današnjem svetu. A stiče se utisak da se svekrva i snaja nikada nisu ni volele, dok sa druge strane imamo divne izuzetke koji svedoče drugačije.

"Ne želim da ih vidim"

Tako je žena po imenu Džodi, podelila na mrežama neobičnu priču o svojoj proodici. Ona je, kako tvrdi, odlučila da prekine veze sa svekrom i svekrvom, a išla je toliko daleko da im je čak i zabranila da viđaju unuke.

Mnogi su ovo dočekali na nož, a ona je podelila i šta ju je navelo na takav postupak, te izazvala pravu buru u javnosti.

- Nekada smo bili veoma bliski sa roditeljima mog muža. Od samog početka su delovali veoma fini, topli i veoma gostoljubivi ljudi. Moj suprug Džejk i ja smo u braku više od jedne decenije i zajedno imamo troje divne dece. Za sve ovo vreme moji svekar i svekrva su bili izuzetno dobri prema svoj deci, deca su uživala. Koliko znam, sa bakom i dedom imaju samo topla, vesela sećanja - počela je njena priča.

- Obradovala sam se što naša deca imaju bake i deke pune ljubavi i brige. Naime, izgubila sam roditelje u teškoj nesreći koja se dogodila pre mnogo godina i bilo mi je važno da deca imaju bar jednu baku i jednog dedu koji će ih na taj način maziti i voleti. Moji svekar i svekrva su se sasvim dobro nosili sa tim i bila sam veoma zadovoljna kako se njihov odnos sa unucima razvijao tokom vremena - napisala je Džodi.

Međutim, čini se da je Džodiin muž bio skeptičan prema ovoj idiličnoj porodičnoj slici.

- Džejk se nije bunio kada su mu roditelji dolazili u posetu deci, ali se uvek videlo da mu je neprijatno. Činilo se da je imao veoma distanciran i uzdržan odnos sa svojim roditeljima i nikada nije započeo nikakvo druženje sa njima. Nikada ga nisam pitala zašto se tako ponaša, mislila sam da će mi reći kada bude spreman - rekla je Džodi.

Tokom godina, moj muž je imao određene probleme koji su ga mučili.

- Džejk se bori sa depresijom i anksioznošću otkad znam za njega. Znam da je osetljiv momak, a njegova posebnost je oduvek bila to što sve uzima previše k srcu, ponekad preterano reaguje na mnoge nebitne stvari. Takav je i uvek je bio, a ja sam samo pokušavala da mu pomognem u terapiji i borbi protiv njegove anksioznosti - rekla je ona.

Preokret

Nakon toga, Džejk je supruzi konačno otkrio neočekivane detalje iz detinjstva.

- Jednog dana Džejk je došao sa posla u veoma lošem psihičkom stanju. Nikada ga ranije nisam videla da plače, bio je veoma frustriran i očajan. Pitala sam ga šta se desilo, a on je rekao da je imao nervni slom zbog ozbiljnih problema na poslu. Ali imala sam osećaj da ima nešto ozbiljnije od problema na poslu, pa sam insistirala da sednemo i razgovaramo - rekla je ona.

Nakon toga, Džejk je supruzi konačno otkrio neočekivane detalje iz detinjstva.

- Jednog dana Džejk je došao sa posla u veoma lošem psihičkom stanju. Nikada ga ranije nisam video da plače, bio je veoma frustriran i očajan. Pitao sam ga šta se desilo, a on je rekao da je imao nervni slom zbog ozbiljnih problema na poslu. Ali imala sam osećaj da ima nešto ozbiljnije od problema na poslu, pa sam insistirala da sednemo i razgovaramo - rekla je ona.

Besna kao ris donela šok odluku

Džodi je otkrila razlog za DŽejkovu dugotrajnu depresiju i anksioznost i počeo je da priča o svom detinjstvu.

– Džejk mi je pričao kako mu se tata, kada je imao samo 10 godina, žalio da je ostao bez posla zbog koleginog spletkarenja i da bi sve detaljno ispričao, a Džejk je morao da sedi i sluša. Takođe su naterali Džejka da učestvuje u upravljanju finansijama domaćinstva, čak je bio odgovoran za brigu o svojoj mlađoj braći i sestrama. Sve ovo je bilo posebno izazovno za Džejka, jer očigledno nije imao emocionalnu zrelost ni životno iskustvo da upravlja sopstvenim emocijama, a kamoli emocijama svojih odraslih roditelja – napisala je ona.

- Smatram da je užasno i krajnje neprimereno što su moji svekrva i svekrva godinama bili toliko toksični i pravili se da su dobri prema našoj deci. Zvala sam ih odmah nakon što sam saznala sve detalje Džejkovog detinjstva, ali su rekli da me laže. Tada sam im samo rekala da ne smeju da prilaze našoj deci i da su neželjeni gosti u našoj kući. Suprug je plakao i molio me da ne donosim odluke, ali nisam htela da slušam - objavila je ona.

Videla je šta su uradili Džejku i nije želela da to isto urade mojoj deci.

- Nikada ne bih želeo da moja deca moraju da se suočavaju sa istim prljavim metodama njegovih roditelja. Izuzetno me osuđuju i kritikuju ostali članovi naše porodice, ali nije me briga, vodim se željom moje majke da svojoj deci obezbedi zdravo okruženje za život. Ne želim da imaju takvu vrstu uticaja od svojih toksičnih baka i deda, pa zar grešim što sam ih potpuno odsekao od naše porodice – pita Džodi.

Ova Džodina priča izazvala je lavinu komentara, ali i podeljena mišljenja u vezi njene odluke.

(BrigntSide)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading