Merlin Monro
Foto: Profimedia/Profimedia

Iako je bila poznata po svom izgledu i glumačkim veštinama, možda niste znali da je Merilin Monro uživala u kuvanju.

Međutim, zbog brojnih obaveza nije imala vremena za pripremu složenih obroka, pa je preživljavala na brzim i lakim obrocima sa visokim sadržajem proteina, koji su joj davali neophodnu energiju.

Tako je svako jutro doručkovala toplo mleko sa sirovim jajima. U članku o njenim navikama u ishrani i režimu vežbanja, objavljenom u časopisu „Pageant“ 1952. godine, Monro je otkrila da je svako jutro pre tuširanja zagrejala mleko na ringli koju je držala u svojoj sobi.

„Kada se mleko zagreje, razbijem dva jaja, umutim ih viljuškom, dodam u mleko i pijem dok se oblačim“, rekla je ona.

Takođe bi dodala multivitaminsku tabletu svom doručku.

„Sumnjam da bi bilo koji lekar mogao preporučiti hranljiviji doručak za zaposlenu devojku poput mene“, naglasila je ona.

Monro nikada nije spomenula šta je ručala, pa se pretpostavlja da je to bio obrok koji je preskočila. Ali za večeru bi se počastila mesom, od kojih je najviše volela odreske, jagnjeće kotlete i džigericu sa lokalne pijace.

„Pečem meso u električnoj rerni i jedem ga sa nekoliko sirovih šargarepa“, objasnila je ona.

Da li su sirova jaja bezbedna za jelo?

Mnogi se brinu da će se, ako jedu sirova jaja, zaraziti salmonelom, ali mešavinu sirovih jaja i proteinskih šejkova već godinama konzumiraju bodibilderi jer veruju da na taj način jačaju mišiće.

Nesumnjivo postoji rizik od izloženosti salmoneli, međutim, prema podacima prikupljenim 1990-ih, samo jedno od 20.000 jaja sadrži taj rizik, piše „Slate“, prenosi Index.hr.

(Index.hr)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading