Bankrot
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prema izveštajima nemačkih medija, kompanija će već u maju zatvoriti svoju prodavnicu u Krefeldu, dok će poslovnica u Kajzerslauternu nastaviti sa radom do kraja godine.

Ipak, modni lanac najavljuje otvaranje novih poslovnica. "Nastavljamo da radimo na proširenju naše prisutnosti u regionima gde još nismo dovoljno zastupljeni," izjavila je kompanija, dodajući da su pregovori o novim lokacijama u toku.

Primark je tokom finansijskih godina 2021. i 2022. zabeležio gubitak od preko 50 miliona evra, što je rezultiralo zatvaranjem dve prodavnice, uključujući i onu u Gelzenkirhenu.

Od sredine septembra 2023. godine, Primark je smanjio trgovinske površine na šest lokacija, navodeći da je ovo "prilagođeno pozicioniranje" omogućilo bolje uslove za rast na nemačkom tržištu.

Primark je irski modni lanac koji posluje širom Evrope i Amerike, sa prvim prodajnim mestom otvorenim 1969. godine u Dublinu.

Podsećanja radi, vest o zatvaranju 16 prodavnica poznate kompanije Galerija Karstadt Kaufhof u Nemačkoj, koje će rezultirati gubitkom oko 1.400 radnih mesta, takođe je šokirala Nemce.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading