Ukrajina
Foto: Alo/Tanjug

 U intervjuu za austrijski Klajn cajtung, on navodi da se „Putin je pokazao da je u pravu "kada je izabrao strategiju osmišljenu za umor Evropljana od Ukrajine, njihovu nesposobnost da se međusobno dogovore, razviju strategiju i pruže „adekvatnu dugoročnu podršku“.

”Ukrajini, jer unutrašnji problemi i sopstveno blagostanje pojedinih zemalja nadmašuju zajedničke strateške interese Unije.

"Evropa bi mogla da umre“, upozorava francuski predsednik Emanuel Makron. Sa njim se slaže i Karlo Masala, vojni ekspert na Univerzitetu Bundesvera u Minhenu, koji smatra da ako Evropa "ne nađe volju da se afirmiše, onda je EU kao politički igrač u opasnosti od kolapsa“.

U intervjuu za austrijski Kleine Zeitung, Masala optužuje elite EU da ne shvataju da se „protiv njih vodi rat na svim nivoima“ i da se unija ove godine suočava sa nekoliko kriza: izbori u SAD i EU, tekuća kriza u Ukrajina, ponašanje Kine i kampanja dezinformacija.

Najviše od svega strahuje od situacije u Ukrajini, gde Evropljani odbijaju da odlučno podrže Kijev i nastavljaju da sebi broje gubitke.

„Naravno, ovaj sukob košta Evropu mnogo novca, i to u vreme kada ekonomija ne ide baš najbolje u mnogim državama EU... životi ljudi postaju sve skuplji, a troškovi odbrane rastu. Ali, prema rečima nemačkog profesora, odbijanje podrške Kijevu je još gore, a Evropljani upravo to biraju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading