Vladimir Putin
Foto: Alo/EPA

U teškim vremenima ruski narod je uvek ispoljavao svoje najbolje osobine, hrabrost nam je u krvi nevezano od uzrasta, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, dodavši da nimalo ne sumnja u pobedu Rusije. 

Oni koji su smatrali da je Rusija slaba karika uverili su se da to nije tako, rekao je 7. maja Putin u razgovoru sa komandantima jedinica koje se bore u zoni SVO.

Prema njegovim rečima, ono što se danas dešava na frontu najbolji je pokazatelj da su ruski vojnici dostojni svojih predaka koji su se borili u Drugom svetskom ratu. Ovaj rat, kako je objasnio, bio je najznačajniji događaj za Rusiju.

Danas imamo sve što je potrebno kako bi svi zadaci bili ispunjeni, dodao je zatim. 

"Imamo velike zadatke koji se tiču ekonomskog razvoja zemlje. To je osnova za sve naše uspehe, što svi moramo da razumemo. U socijalnoj sferi – zadatak je jačanje porodice i razvoj zdravstva i obrazovanja. Imamo kapaciteta, apsolutno sve imamo, da obezbedimo da se svi ovi zadaci u potpunosti realizuju. Ali samo pod jednim uslovom - vašeg uspešnog rada na bojnom polju. To je danas ključna karika. Svi to razumemo, cela država to razume, tako da vas cela država podržava".

Zadaci se moraju izvršavati uz minimalne gubitke, dodao je zatim, i poručio da zemlja mora biti uvek jedan korak ispred, budući da se savremena sredstva borbe neprestano menjaju.

"U poslednje vreme u tome uspevamo, to znate i sami. Da, protivnik reaguje brzo, mi vidimo to na bojnom polju. Aktivno koriste sredstva za radio-elektronsku borbu, ali uspevamo tome da se odupremo. Naši naučnici, inženjeri, verujte mi, takođe rade dan i noć kako bi malo bili ispred protivnika. Ponoviću još jednom - u celini mi u tome uspevamo. To je jedan od glavnih zadataka kako bismo osigurali uspeh i pobedu".

"Znamo da neprijatelj ima dovoljno ovih savremenih sredstava, jer cela zapadna zajednica radi za našeg neprijatelja", dodao je zatim Putin.

On je potom poručio i da smatra da je moguće organizovati masovnu proizvodnju kopnenih robotizovanih platformi koje se mogu koristiti na frontu prilikom ofanzive.

Kako je rekao, u SVO učestvuje stotine hiljada ljudi, a svima njima lider je poželeo uspeh i pobedu i zahvalio im na službi. Zalog pobede je, prema njegovim rečima, hrabrost vojnika, koji je svakoga dana ispoljavaju u borbama.

Sastanak sa komandantima jedinica održan je u Kremlju. Putin je tom prilikom vojnicima poklonio standarte predsednika. Istakao je da su mu ovakvi sastanci sa komandantima veoma važni, budući da su to uvek otvoreni razgovori o onome šta se dešava na frontu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading