Boing
Foto: Printscreen/Printscreen/Twitter/@fl360aero

Ukupno 190 ljudi bezbedno je evakuisano iz aviona u Turskoj u četvrtak nakon što mu je eksplodirala jedna guma prilikom sletanja na južni aerodrom, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja. Niko nije povređen.

Boing 737-800, koji pripada turskoj kompaniji "Korendon erlajns", bezbedno se zaustavio na pisti nakon što je sleteo na aerodrom Gazipaša u blizini mediteranskog primorskog grada Alanje, saopštila je kompanija. Avion, koji je prevozio 184 putnika i šest članova posade, leteo je iz Kelna u Nemačkoj.

Korendon erlajns je demantovao izveštaje turskih medija da je letelica sletela na nos. Tursko ministarstvo saobraćaja i infrastrukture prijavilo je oštećenje prednje opreme aviona, ali nije dalo detalje, prenosi Blic.

 

 

Pista nije oštećena, ali su letovi preusmereni na obližnji aerodrom u Antaliji dok je letelica uklanjana sa piste.

Ranije danas je takođe avion "boing 737" sa 73 putnika skliznuo sa piste nakon što je njegovo krilo izgorelo na pisti u Senegalu.

Pri sletanju su se navodno zapalili levo krilo i motor.

Sva 73 putnika su evakuisana, četiri osobe su teže povređene a 11 lakše. Na aerodromu su obustavljeni letovi. Ne postoji sugestija da je Boing kriv za nesreće, a uzrok pada u Senegalu još nije poznat.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading