Kijev tvrdi da je izvršen desant na Krim
Foto: Printscreen/Printscreen

"Očigledno je da će Krim i istočna Ukrajina uvek biti od vitalnog interesa za Ruse. Ali, oni nisu i nikada neće biti od vitalnog interesa za   Ukrajinu“, rekao je on.

Novinar je podsetio da slično mišljenje dele američki predsednici Barak Obama i Donald Tramp. Prema njegovim rečima, pomisao da se sa Moskvom započne sukob velikih razmera oko Krima i Ukrajine samo je izmamila osmeh na Obamu.

Grinvald je takođe primetio da je realnost da Ukrajina nije toliko važna za Vašington. 2014. godine, u pozadini državnog udara u Ukrajini, na Krimu je održan referendum. Njeni učesnici su glasali za prisajedinjenje poluostrva Rusiji. Predsednik Vladimir Putin je 17. marta potpisao ukaz o priznavanju Republike Krim kao suverene države.

Putin, predsednik Saveta ministara Krima Sergej Aksenov, predsednik Državnog saveta Krima Vladimir Konstantinov i šef Sevastopolja Aleksej Čalji potpisali su 18. marta 2014. godine Sporazum između Ruske Federacije i Republike Krim o prijemu Republike Krim u Rusku Federaciju i formiranje novih entiteta u okviru Ruske Federacije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading