Volodimir Zelenski
Foto: Alo/Shutterstock

- Bez ove pomoći nećemo imati priliku da pobedimo. Morate biti jači od neprijatelja da biste ga savladali - rekao je Zelenski u intervjuu za američku televiziju PBS.

Prema njegovim rečima, Ukrajina danas ima jednu na deset ruskih artiljerijskih granata.

- U svakom slučaju, sa takvom statistikom, svaki dan ćemo nazadovati. Ako želimo da branimo ono što je pod našom kontrolom, onda treba da imamo proporcionalne brojke - 10 prema 10 - rekao je Zelenski.

On je naveo primer kako su Rusi uništili termoelektranu Tripilsku, koja je izvor električne energije u Kijevskoj oblasti.

- Poletelo je 11 raketa. Uništili smo prvih sedam, ostale četiri su uništile stanicu. Zašto, jer (mi) nismo imali više projektila. Ponestalo nam je raketa koje su štitile Tripiliju - istakao je predsednik Ukrajine.

Zelenski je dodao da kada saveznici kažu da ne mogu da daju Ukrajini ovo ili ono oružje ili ne mogu biti prisutni u Ukrajini sa ovom ili onom silom, jer će izgledati kao da je Ukrajina uvukla NATO u rat, onda on želi da postavi pitanje u vezi Izraela.

- Izrael nije član Alijanse. Ali države članice NATO branile su Izrael, pokazale da Izrael nije ostavljen sam. Ovo je pouka i odgovor svima koji na različitim kontinentima govore da Ukrajini treba pomoći veoma pažljivo kako ne bi uvukli zemlje NATO u rat - zaključio je Zelenski.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading