Medenica negirala krivicu: Bivša predsednica Vrhovnog suda CG saslušana u sklopu nove istrage SDT-a
Foto: Screenshot

Prema njegovim rečima, radi se o anonimnoj krivičnoj prijavi koja na, kako je rekao, jedan bizaran način opisuje događaj sa kojim Medenica nema suštinske nikakve veze.

Begović kaže da je ona iznela odbranu i negirala izvršenje krivičnog dela.

 
„Događaj koji joj navodno stavljen na teret apsolutno nije bio u njenoj nadležnosti kao presednice Vrhovnog suda, o svemu tome je trebao odlučivati sudski savet. Radi se o jednoj, moram opet ponoviti, anonimnoj prijavi. Ponavljam da je više zluradna nego utemeljena i očekujem da će rezultat takve prijave biti onakav kakav je i sama prijava da ce biti odbačena tužilaštva“, istakao je Begović.

Advokat je objasno da se radi se o jednom sudiji  sa severa Crne Gore, a koji je navodno trebao biti suspendovan.

„U tom periodu je primao novčanu nadoknadu kao sudija i pored toga što je nakon podnošenja njegove ostavke u periodu od godinu od strane Sudskog saveta donesena odluka da mu se isplati otpremnina. Mojoj branjenici se stavlja na teret da je navodno zloupotrebila službeni položaj zbog činjenice što nije, eventualno, zabranila odnosno donela odluku da mu se ne isplaćuje plata koju je on bio dužan da prima pored činjenice što se protiv njega vodi krivični postupak. Apsolutno smo ubeđeni da je odluku trebalo da donosi Sudski savet ako je trebalo uopšte da se odlučuje o tome. Ona je jedina osumnjičena u ovom postupku i po onome što smo mi od tužioca danas čuli nema nikoga mimo nje, a ko je odgovaran za sve to i ako je odgovaran videćemo tokom istrage“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, Medenica nije  bila presednica Sudskog saveta, ona je bila samo član.

„I to jedna od 11 članova koji su odlučivali o tome“, rekao je on.

Podsetimo, Medenica je prvi put uhapšena u aprilu prošle godine, i SDT je kasnije optužilo da je postala dеo kriminalne organizacije koju je formirao njen sin Miloš. 

Vanraspravno veće Višeg suda potvrdilo je 15. februara optužnicu protiv Miloša i Vesne Medenice i kriminalne grupe. Zvanično, Specijalno državno tužilaštvo optužnicu je predalo 17. oktobra 2022. godine.

U tom postupku, Medenicu terete za primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj i zloupotrebu službenog položaja

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading