Danka Ilic
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Dejan Dragijević i Srđan Janković 4. aprila priznali su ubistvo Danke. Telo do danas nije pronađeno a poslednja vest je da su osumnjičeni poslati na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

Šta to znači za dalju istragu?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 4. aprila saopštio tragičnu vest da je Danka ubijena, a istraga se usmerila na dvojicu osumnjičenih, Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića.

Dejan Dragijević je detaljno opisao ubistvo, saopštio da su telo bacili na deponiju, a potraga za Dankom se koncentrisala na selo Zlot.

Pretražene su deponije, dvorište porodične kuće Dragijevića, šahte i sva mesta koja su mogla da donesu bilo kakav napredak u potrazi, ali bezuspešno. Potraga je utihnula, a Dankino telo nije pronađeno.

Potraga za telom Danke Ilić

Alo!

 

- U ovoj situaciji gde nemamo telo, gde ne znamo koje su i kakve povrede gde zbog protoka vremena je vrlo ugrožena priča da li bi i kad bi se pronašlo telo to omogućilo da se utvrde nekakve povrede i da li su one vidljive, to je zapravo velika manjkavost - objasnio je Ljubiša Božić, doktor sudske medicine.

Policija je iz kuće Dejana Dragijevića u selu Zlot kod Bora, zaplenila više desetina predmeta koji bi mogli biti ključni dokazi u istrazi. Takođe, oduzeta su oba privatna automobila osumnjičenih koja su poslata na veštačenje.

- Oni ne spore da su je vozili neko vreme, da je telo deteta bilo u automobilu, tako da će to materijalizovati sve ono drugo što je do sada utvrđeno. Njih u čitavoj priči najviše opterećuje to njihovo priznanje da su izvršili ubistvo - dodao je Ljubiša Božić.

svetlana dragijević

 

 

"Ukoliko se utvrdi neuračunljivost..."

Osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić upućeni su na psihijatrijsko veštačenje a tokom jučerašnjeg dana su prebačeni u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

- Ukoliko se utvrdi da postoji neuračunljivost kod okrivljenih, tada će nadležno tužilaštvo odbaciti krivičnu prijavu i obustaviti postupak protiv okrivljenih - rekao je Radomir Munižaba, advokat.

U ovom trenutku se ne zna koji je tačno zadatak veštačenja nadležnog tužilaštva, da li je zadatak veštačenja osumnjičenih utvrđivanje njihove uračunljivosti u vreme izvršenja krivičnog dela, ili pak uračunljivosti u toku vođenja krivičnog postupka, tj. da li shvataju značaj vođenja samog krivičnog postupka.

Jedno je sigurno, slažu se naši sagovornici, faza utvrđivanja uračunljivosti će potrajati, s obzirom na činjenicu da je potrebno vreme kako bi se pravilno sagledale sve okolnosti i da bi se doneo kvalitetan nalaz i mišljenje.

(Blic)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (2)

Loading
Neko

26.04.2024 22:40

Ajde dosta vise,neuracunjivi radili,voze auto,uradili sta su uradili i sad ako nisu normalni..onda smrtna kazna.Sta je vise ovo????????

Crni

30.04.2024 18:34

Nisu neuračunljivi, dokazi govore u prilog tome.