POLICIJSKA AKCIJA "BELVEDERE", UHAPŠENO DEVET OSOBA Zaplenjeno 150 kilograma droge
Foto: Promo/Foto: Pixabay

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) UKP MUP Srbije, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal (JTOK) i uz asistenciju Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) uhapsili su devetočlanu organizovanu kriminalnu grupu i zaplenili više od 150 kilograma raznih narkotika, najviše amfetamina.

U akciji kodnog naziva "Belvedere" učestvovale su i policije Austrije i Češke, a u Pragu je uhapšen deseti osumnjičeni pripadnik ove kriminalne grupe.

Pretresano je 12 lokacija i to na teritoriji Beograda, Novog Sada Niša, Leskovca i Sremske Mitrovice.

Pronađeno je i zaplenjeno 142 kilograma amfetamina, šest kilograma marihuane, 2 litra amfetaminskog ulja, dve litre kiseline, dve vagice za precizno merenje, dve vakum prese, dva pištolja, oko 50.000 evra, a privremeno je oduzeto i nekoliko automobila.

Akcija "Belvedere" traje već neko vreme i u ranijem periodu zaplenjeno je 26 kilograma amfetamina i oko 10.000 tableta sintetičke droge MDMA. Jedna osoba je od ranije u pritvoru u Bosni i Hercegovini.

Devetoro pripadnika ove OKG privedeno je u JTOK i saslušano, posle čega im je na predlog tužilaštva određen jednomesečni pritvor.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading