Vladan Šumarević Šumar
Foto: Alo/Foto: Društvene mreže

Pala opasna narko-mafija! Devet osoba uhapšeno je u spektakularnoj akciji „Belvedere“ na teritoriji Srbije sa skoro 150 kila droge, a jedan od glavnih organizatora ove grupe pao je u Češkoj! Reč je o bivšem sportisti Vladanu Šumareviću Šumar koji je do 2015. aktivno igrao fudbal! Među uhapšenima u Srbiji je i jedna žena, a prilikom akcije pretreseno je više lokacija u brojnim gradovima na teritoriji Srbije!

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) UKP MUP Srbije, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal i uz asistenciju Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) uhapsili su 4. maja devetočlanu organizovanu kriminalnu grupu i zaplenili više od 150 kilograma raznih narkotika, najviše amfetamina. U akciji kodnog naziva „Belvedere“ učestvovale su i policije Austrije i Češke, a pretreseno 12 lokacija i to na teritoriji Beograda, Novog Sada Niša, Leskovca i Sremske Mitrovice.

Pronađeno je i zaplenjeno 142 kilograma amfetamina, šest kilograma marihuane, dve litre amfetaminskog ulja, dve litre kiseline, dve vagice za precizno merenje, dve vakuum prese, dva pištolja, oko 50.000 evra, a privremeno je oduzeto i nekoliko automobila.

Vladan Šumarević Šumar

Foto: Društvene mreže

 

- Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv 11 osumnjičenih i to: Vladana Šumarevića, Igora Šćepanovića, koji je označen takođe kao organizator kriminalne grupe, zatim Petra Delića, Miroslava Pavlovića, Slavka Delića, Aleksandra Gosića, koji se ranije prezivao Petrović, Mladena Todorovića, koji se nalazi u pritvoru u Bosni i Hercegovini zbog izvršenja drugog krivičnog dela, Miloša Milovanovića, Slavka Jovanovića, koji se ranije zvao Stevan Dulić, , Zahira Hodžića i Milice Ivanović - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako saznajemo, u Češkoj je pao pomenuti Vladam Šumarević zvani Šumar koji važi za jednog od glavnih organizatora te grupe.

- Reč je o bivšem fudbaleru koji je bio aktivan od 1997 godine do 2015. kada je prestao da igra. Godinama je živeo u Austriji - tvrdi izvor.

Kako se navodi, sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Srbije u periodu od 27. septembra 2023. do 4. maja 2024. godine izvršila krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

- Ova organizovana kriminalna grupa je u tom periodu, kako se sumnja, prodala na teritoriji Srbije oko 172 kilograma amfetamina i 10.000 tableta MDMA (ekstazi). Prilikom pretresa pronađeni su i oprema i supstance koje su namenjene za proizvodnju opojne droge i oko 50.000 evra. Na saslušanju kod javnog tužioca za organizovani kriminal jedan od organizatora, Igor Šćepanović, i jedan od pripadnika, Miroslav Pavlović, priznali su izvršenje krivičnog dela - navodi se iz tužilaštva.

Na predlog Javnog tužioca za organizovani kriminal sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor za sve osumnjičene.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading