EVO KOJI SE NAJVIŠE KVARE, A I KOJI SU NAJPOUZDANIJI Dobro razmislite pre nego što kupite automobil
Foto: Shutterstock

Kako se sastavlja lista? Naime, svake godine CRpita svoje članove o problemima koje su imali sa vozilima u prethodnih 12 meseci. Ove godine su prikupili podatke o preko 330.000 vozila, od 2000. do 2023. godine modela, sa nekoliko rano uvedenih godina modela 2024.

Azijski proizvođači automobila i dalje vode u pouzdanosti - sedam od 10 najpouzdanijih brendova su azijski proizvođači automobila.

Evropski proizvođači automobila su na drugom mestu sa 46, sa tri brenda koji popunjavaju ostatak od 10 najpouzdanijih brendova. Američki brendovi zaostaju za oba sa prosečnom ocenom od 39.

Limuzine, hečbek i karavan, ostaju najpouzdaniji tip vozila, sa prosečnom ocenom pouzdanosti od 57 (na skali od 0 do 100), a slede SUV (50) i minivan (45).

- Limuzine su pale u nemilost kod potrošača, ali kao klasa su veoma pouzdane - kaže Džejk Fišer, viši direktor za testiranje automobila u Consumer Reports.

"Oni često imaju manje najnovije tehnologije i funkcija koje mogu da izazovu probleme pre nego što se greške otklone", dodaje.

Pikapovi dolaze na poslednjem mestu, sa prosečnom ocenom pouzdanosti od 41.

Zanimljivo, Mercedes (modeli: C-Class, EQS, GLA, GLB, GLE) se nalazi na 29. od 30. mesta najpouzdanijih automobila i dobio je ocenu tek 23 od 100.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading