pecanje
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Veston je 2023. godine privukao pažnju medija kada je, uz pomoć vodiča Kirka Kirklanda, ulovio aligatora od 132 kilograma. Sada je bio spreman za novu avanturu.

Ovaj put su Veston i Kirkland ponovo pokušavali da ulove velikog aligatora, ali su morali da odustanu nakon sat i po vremena borbe.

Umesto aligatora, njihov mamac je završio u čeljustima aligatorske kornjače, poznate po svojoj snazi i agresivnosti.

Veston je rekao da je po načinu na koji se mamac ponašao pretpostavio da se radi o kornjači. Kada su je izvukli, udica joj se zakačila za nogu, pa su morali da budu veoma oprezni da je ne povrede, piše fox news.

Aligatorske kornjače su poznate po izuzetno jakim čeljustima, a Veston je naglasio da je samo jedan pogrešan pokret mogao da ima ozbiljne posledice.

Na sreću, uspeli su da oslobode kornjaču bez povrede i vratili su je natrag u vodu. Kornjača je bila veća nego što su očekivali, sa težinom od preko 90 kilograma.

kornjača aligator

Foto: Shutterstock

 

Veston je dodao da je sve vreme pratila njegove pokrete i držala usta otvorena, što je bilo prilično zastrašujuće.

Ova vrsta kornjače, poznata po izbočinama na oklopu i snažnim čeljustima, jedinstvena je za Sjedinjene Države i spada u ugrožene vrste.

Veston je bio zapanjen veličinom kornjače, ali je bio zadovoljan što su uspeli da je vrate u njeno prirodno stanište bez povrede.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading