RASKOL Žestoka svađa opozicionara nakon fijaska na glasanju o smeni Gašića - Zar je važno ko je kriv...
Foto: Printscreen/Printscreen

Fijasko prozapadne opozicije u parlamentu, kada je samo 35 poslanika iz te grupacije došlo na glasanje o ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću koje su sami tražili, doveo je do žestokog sukoba među liderima poslaničkih grupa. Kako saznaje naš list, oni jedni druge optužuju za to što im se cela Srbija smeje, a s njima se, kao što smo juče pisali, sprdaju na društvenim mrežama i njihove pristalice.

NAJKOMIČNIJE

Kako kaže izvor Alo! iz opozicije, lideri su održali sastanak u pokušaju da smire strasti, međutim, sukob se još više razbuktao.

- Kad vam kažem da su se unosili jedni drugima u lice, da je maltene došlo do fizičkog obračuna, da su pale izuzetno teške reči, sve će vam biti jasno. Oni koji su došli na sednicu i glasali optužili su druge koji nisu da su ih izdali - ističe naš sagovornik, i nastavlja:

- Onda je počela priča o tome ko treba da bude promovisan u vođu opozicije, nekoliko govornika je optužilo Miroslava Aleksića Ćutu i Radomira Lazovića da hoće sebe da nametnu kao lidere, onda su krenule kritike na Ćutin račun zbog ponašanja na sednicama, ispljuvan je i Srđan Milivojević, i tako dalje.

Prema rečima našeg sagovornika, najkomičniji trenutak je bio kada su pojedini opozicionari prozvali Milivojevića da im je svojim pljeskavicama narušio imidž i da ih je sramota da sa takvim čovekom organizuju proteste. Podsetimo, reč je o onoj staroj priči da je Milivojević u Kruševcu imao ćevabdžinicu u kojoj je, navodno, prodavao pljeskavice od kučećeg mesa. Kako kaže izvor Alo! koji je prisustvovao sastanku, Milivojević je doslovno poludeo kada je sve ovo napred navedeno izgovorio jedan od poslanika opozicije:

- Pitao je tog poslanika kako ga nije sramota, optužio ga da radi za Vučića, a ovaj je potom demonstrativno napustio sastanak. Eto, ovo vam možda najbolje opisuje atmosferu.

ŠTA DALJE?

Velika debata, saznajemo, vodila se i oko toga kako nastaviti proteste. Sve manji broj okupljenih, kao i neuspešan pokušaj da se demonstracije radikalizuju dolaskom pred TV Pink otvorili su pitanje šta dalje.

- Ima nekoliko struja. Najradikalniju predvode Ćuta i Nebojša Zelenović, mislim da im i Lutovac tercira. Ostali su dosta umereniji, rekao bih i racionalniji jer je prosto nenormalno da dvadesetak ljudi blokira auto-put ili nedajbože granični prelaz. Pa besni putnici, primorani da satima čekaju, bukvalno bi ih fizički uklonili - objašnjava naš izvor.

Kako god, nikakva odluka nije doneta, pa će se okupljanja, po svemu sudeći, nastaviti kao i do sada, makar do septembra. 

Teraju nas da šetamo, a oni...

Jedan od ideologa protesta profesor Ognjen Radonjić iskritikovao je organizatore okupljanja iz opozicije.

- Ako stranke koje organizuju proteste imaju 45 poslanika, kojih je tih osam poslanika koji nisu došli na dan glasanja? Od građana očekuju da pešače u julu i avgustu, a njih osmoro tog dana nije bilo na svom radnom mestu - kazao je Radonjić.

A Tadić i Ponoš?

Žestoka debata unutar opozicije vodila se i oko toga da li u organizaciju protesta uključiti i vanparlamentarne stranke. To se, pre svega, odnosi na SDS Borisa Tadića i pokret SRCE, koji uskoro prerasta u stranku, a vodi ga Zdravko Ponoš.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi