Mihailo Jovanović
Foto: Printscreen/Tiktok

U obrazloženju NALED-a navodi se da je Jovanović u u 2023. bio zaslužan za reforme koje se odnose na stvaranje ravnomernog razvoja savremene telekomunikacione infrastrukture, uvođenje širokopojasnog interneta u ruralna područja Srbije, kao i sveukupan doprinos i podršku unapređenju digitalizaciji, razvoju elektronske uprave i informacionu bezbednost.

Priznanje ministru, čijim zalaganjem su, kako su kazali u NALED-u realizovane značajne inicijative na korist građana i privrede, od uspostavljanja prvog državnog data centra, preko razvoja više stotina elektronskih servisa na portalu eUprave do skorašnjeg usvajanja Zakona o elektronskim komunikacijama, dodeljeno je na godišnjoj konferenciji gde su predstavljeni reformski rezultati u 2023. godini i novo 16. izdanje Sive knjige.

Jovanović je kazao da mu veoma znači ova nagrada koju je dobio posebno što dolazi od strane NALED-a koji je značajan partner Vlade Srbije na reformama.

Snimak o ovom događaju je objavljen i na zvaničnom Tiktok profilu ministra Jovanovića, koji je pokazao svoju šaljivu stranu tokom tzv. "bloopers" videa, to jest, montaže kadrova koji nisu ušli u zvaničnu verziju.

- Moje pratioce sigurno zanima ko je dobio nagradu reformatora godine - kazao je ministar Jovanović, a po smehu u pozadini, vidi se da je atmosfera tokom snimanja bila vedra i vesela.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading