Jelena Tanasković
Foto: Privatna arhiva/Ministarstvo poljoprivrede

"Neophodno je da obezbedimo i one koji još uvek nisu odlučili da kupe novu mehanizaciju, pa se nadam da ćete svi u što kraćem periodu zameniti svoje stare traktore novim i modernijim, a država je tu da vam u tome pomogne”, rekla je ministarka.

Ona je to izjavila u Kruševcu prilikom dodele subvencionisanih ramova za traktore, čemu su, pored ostalih, prisustvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

 

Naglasila je da kada je reč o zameni mehanizacije nema nikakvog ograničenja u godinama.

"Mogla sam neretko da čujem da poljoprivrednici kažu da su stari za to, a ja im poručujem da nije tako, jer država nastoji da sve vas razume i poptuno je odlučna u tom smislu", navodi ministarka.

Tanasković je istakla da je država stavila kao prioritet bezbednost poljoprivrednika.

"Pored ulaganja i svega što je urađeno u sektoru poljoprivrede prošle i ove godine, poput izmirenja svih dugova i uvećanja, na kraju krajeva, svih subvencija i mogućnosti da idete u nove modernije tehnologije, jeste i vaša bezbednost", poručila je ona poljoprivrednicima.

Prema njenim rečima, cilj vlade je da poljoprivrednike obezbedi kako na putu, tako i na njivi, jer, kako kaže, neretko se dešava da mladi ljudi stradaju prevrtanjem, pa je zato i veoma važna ova dodela subvencionisanih ramova za traktore.

"To je nešto što već drugu godinu radimo, a nastavićemo s tim i u budućnosti preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Agencije za bezbednosti", naglasila je ona.

Ministarka je istakla da je primarni poljoprivredni proizvođač prioritet države.
"Mi hoćemo da izađemo na crtu sa svim velikim silama u smislu bezbednosti i našeg nezavisnog stava po pitanju hrane i, uopšte, poljoprivredne proizvodnje, pa ćemo nadalje u narednom periodu uvećavati ulaganja", ističe Jelena Tanasković.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading