Učiteljica zeva na času
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kada bi se ipak pojavila na radnom mestu, ignorisala bi učenike, pisala SMS poruke i učila ih glupostima koje uopšte nisu sastavni deo gradiva.

Koliko je bila udaljena od posla svedočilo je i to što je morala da pozajmljuje udžbenike od učenika.

Koristila je bolovanje i dozvolu da prisustvuje raznim konferencijama kako bi izbegla odlazak u školu, a Vrhovni sud ju je opisao kao "trajno i apsolutno nesposobnu" za rad.

Inače, zvanično je predavala književnost i filozofiju u srednjoj školi u blizini Venecije, gde je prosvetnim inspektorima zapela za oko prilikom jednog od retkih pojavljivanja na poslu.

Inspekcija je utvrdila da su njena predavanja bila konfuzna i da je vidno improvizovala.

Nema vremena za izjave, ona je na plaži

Tajms piše da su se studenti pobunili i štrajkovali nakon što se De Lio dopisivala sa nekim tokom ispita i davala im ocene koje nemaju veze sa pokazanim znanjem.

Konačno ju je škola otpustila, ali ju je sud vratio na posao. Međutim, prošle nedelje je sud poništio odluku, navodeći da je od poslednje 24 godine na nastavi bila prisutna samo - četiri.

Odluku o otpuštanju tada je morao da potvrdi Vrhovni sud, dokazujući koliko teško može biti otpuštanje zaposlenih u javnim službama, piše Tajms.

Ovo nije prvi takav slučaj u Italiji. Na Siciliji su 2021. godine razotkrili nastavnika matematike koji je za tri godine imao 769 slobodnih dana, zbog bolesti ili roditeljskog odsustva.

Na kraju se ispostavilo da je sve ovo vreme radio kao konsultant. Inače, novinari su pokušali da dobiju komentar od otpuštene učiteljice De Lio, ali ih je ona odbila jer je samo bila na plaži.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading