Margarita Simonjan
Foto: EPA/EPA-EFE/VALERY SHARIFULIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Glavna urednica MIA "Rusija sevodnja" (u čijem je sastavu i Sputnjik) i RT Margarita Simonjan izjavila je, nakon što je objavljeno da je FSB sprečio pokušaj atentata na nju koji su pripremale ukrajinske specijalne službe, da postoje strašnije stvari od smrti.

„Sramota je strašnija od smrti. Izdaja je strašnija od smrti. Život sa saznanjem da si učinio nešto nepopravljivo je strašniji od smrti. Momcima koji su sada uhapšeni želim da to shvate i da imaju vremena u životu da izglade stvari i krenu ispočetka“, rekla je ona.

Ona je napomenula da je to drugi pokušaj atentata na nju u poslednjih godinu dana.

„Prvi je bio veći šok jer to bio prvi put, sad sam već navikla da živim kao zec u polju kojeg neko juri s puškom.“

Ona je dodala da je zna da su odgovorni već uhapšeni i izrazila je žaljenje što je jedan od njih, 18-godišnjak, u takvoj konfuziji da je prihvatio novac ukrajinske obaveštajne službe kako bi radio protiv domovine.
Kako je rekla, možda će shvatiti grešku i pokajati se.

"Možda će iz zatvora stići na front i možda će ga u rovovima sam život, sudbina naterati da shvati grešku i on učini nešto za svoju domovinu. Potom će se gorko kajati zbog onoga što je nameravao da učini i zahvaljivaće se Bogu što mu je sklonio ruku i sprečio ga da uradi to što je planirao", rekla je Simonjan.

Prethodno je saopšteno da su Federalna služba bezbednosti (FSB), Istražni komitet i Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije sprečili pokušaj ubistva glavne urednice MIA „Rusija sevodnja“ i RT-a Margarite Simonjan, koji su pripremale ukrajinske specijalne službe.

Pored plana za pokušaj atentata na Margaritu Simonjan, ukrajinske specijalne službe su pripremale atentat na rusku novinarku i voditeljku Kseniju Sobčak, navedeno je saopštenju FSB.

„Tokom istražnih radnji od uhapšenih su oduzeti automat Kalašnjikov, 90 patrona, noževi, gumene palice, lisice, epolete i znamenja sa nacističkom simbolikom, nacistička literatura, kao i komunikaciona sredstva s informacijama koje potvrđuju njihove zločinačke namere“, navedeno je u saopštenju FSB, piše Sputnjik.

​Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading