AMERI ČAČKALI RUSKU "MEČKU" Moskva spremila pakleni odgovor, kreće opasno naoružavanje!
Foto: EPA/EPA Russian Defence Ministry Press

- Kao odgovor na akcije Sjedinjenih Država, Rusija intenzivira razvoj i počinje proizvodnju sličnih raketnih sistema. Potencijalno donosimo odluke o raspoređivanju takvog naoružanja, geografiju njihovog raspoređivanja ostavljamo sopstvenom nahođenju - navodi se u saopštenju ministarstva.

Oni su saopštili da su SAD, u nastojanju da povećaju višestruke pretnje Rusiji, otvoreno krenule putem razmeštanja kopnenih sistema sa raketama srednjeg i kraćeg dometa u različitim regionima, što je ranije bilo zabranjeno Ugovorom o INF. Vašington je time namerno uništio ovaj sporazum, a zatim odmah intenzivirao razvoj i testiranje projektila ove klase, navode iz ruskog ministarstva.

- Sada su Amerikanci počeli da uvoze odgovarajuće raketne sisteme u Evropu i azijsko-pacifički region „navodno za vreme trajanja vežbi sa saveznicima“, što ukazuje da je proizvodnja i testiranje ovog naoružanja u punom jeku, saopštilo je ministarstvo.

- Direktno izjavljujemo da kad god i gde god se pojave kopnene INF rakete američke proizvodnje, zadržavamo pravo da odgovorimo istom merom, što će značiti ukidanje jednostranog ruskog moratorijuma na raspoređivanje ovih sistema naoružanja“, istakli su oni.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading