Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

U napadu na centar Harkova u nedelju povređeno je 14 ljudi. Oružane snage Ukrajine izgubile su još jedan tenk "abrams" u Donjecku.

Vaseljenski patrijarh Vartolomej je tokom Vaskršnje liturgije pozvao Ukrajinu i Rusiju na hrišćanski gest – razmenu svih za sve.

Oružane snage Ukrajine izgubile su još jedan tenk "abrams", kao rezultat ruskog napada u Donjecku, dok su ruske trupe u toj oblasti preuzele punu kontrolu nad selom Očeretino.

Kraj bloga

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

"Francuska nije u ratu sa Rusijom"

Francuska nije u ratu sa Rusijom niti ruskim narodom, rekao je predsednik Emanuel Makron.

"Mi nismo u ratu sa Rusijom niti sa ruskim narodom, ne želimo da smenimo režim u Moskvi", rekao je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kineskim predsednikom Si Đinpingom u Parizu.

Podsetimo, Francuski predsednik je ranije izjavio da postoji mogućnost da NATO pošalje vojsku u Ukrajinu.

ALARM! UKRAJINSKA VOJSKA ZAPOČINJE MASOVNI UDAR NA RUSIJU U 6 ČASOVA UJUTRU!? Mediji objavili šok detalje!

Priveden američki vojnik u Rusiji

Američki vojnik priveden je tokom vikenda u Rusiji, tvrde američki zvaničnici.

On je priveden 2. maja.

On je bio stacioniran u Južnoj Koreji i sam je otputovao u Rusiju, kako je u ponedeljak objavio CNN.

NAPADNUT KRIMSKI MOST Rakete ispaljene, saobraćaj blokiran

Sirski: Teška situacija

Situacija na krasnoarmejskom i kurahovskom pravcu u delu DNR koji kontroliše Ukrajina je teška, saopštio je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski.

"Zbog teške situacije na istoku, dva dana sam bio u jedinicama koje su vodile odbrambene operacije na pokrovskom (Pokrovsk je ukrajinski naziv grada Krasnoarmejska) i kurahovskom pravcu“, napisao je on na Telegram kanalu.

Sirski je istakao da ruski borci svakodnevno napadaju ukrajinske položaje. Tvrdi i da ruska vojska ima brojčanu nadmoć u ljudstvu, naoružanju i vojnoj tehnici.

NIJE USPELO! U Nemačkoj ukazali na "pogrešan potez Zapada u Ukrajini"

Ruski PVO dejstvuje iznad Belgorodske oblasti

Ruski PVO sistemi su oko 14 časova uništili tri ukrajinska drona iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruski PVO sistemi uništili su oko 13 časova ukrajinski dron avionskog tipa iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"KIJEV NEĆE MOĆI DA POŠALJE POJAČANJE" Otrkiveno šta će se desiti sa granicama Ukrajine

Potpuno uništenje ukrajinskih sistema PVO od strane Oružanih snaga Rusije dovešće do gubitka ukrajinskih oružanih snaga u Harkovu.

To je bivši američki obaveštajac Skot Riter izjavio u intervjuu za Jutjub kanal Dialogue Vorks.

„Čini mi se da će Ukrajina u bliskoj budućnosti morati da preda Harkov, jer nemaju šanse da ga drže. To će se desiti sa svakom pozicijom koju Rusija sada želi da preuzme, pošto Ukrajinci nisu u stanju da organizuju stabilnu, kohezivnu odbranu“, rekao je on.

Celu vest pročitajte OVDE.

ZELENSKI POČINJE DA GUBI BORBU Ne piše mu se dobro

Volodomir Zelenski počinje da gubi borbu za „umove i srca“ ukrajinskog naroda, pogotovo što se njegov predsednički mandat bliži kraju, ali SAD i Evropa bi želele da on za sada ostane na funkciji. Ovo je saopštila ruska spoljna obaveštajna služba.

Uništen ruski gliser na Krimu

 

 

Ukrajinci napali autobus u Belgorodu

 

 

Švajcarska pozvala papu Franju na Samit mira o Ukrajini

Švajcarska je pozvala papu Franju na konferenciju o postizanju mira u Ukrajini, koja će biti održana sredinom juna u letovalištu Burgenštok u blizini Lucerna, izjavila je danas predsednica te zemlje Viola Amherd.

"Uputili smo poziv papi. Vatikan je ima veoma pozitivan stav po pitanju mirovne konferencije", rekla je ona u intervjuu za švajcarski dnevni list Blick. Papa Franja primio je u subotu u Vatikanu švajcarsku predsednicu i tom prilikom Amherd je papi poklonila kutiju švajcarskih čokolada, muzički CD Karlosa Gardela, bokal i šolje na kojima je prikazana planina Materhorn i nekoliko švajcarskih markica iz godine papinog rođenja.

Alejnik:Ukrajina pokušava da prebaci oružje na teritoriju Belorusije radi napada

Ministar spoljnih poslova Belorusije Sergej Alejnik izjavio je da Ukrajina često vrši provokacije pokušajima transporta oružja i eksploziva na belorusku teritoriju, a koji mogu da se upotrebe i za terorističke akte u Rusiji.

Alejnik je za RIA Novosti rekao da je tokom ove i prošle godine zaustavljeno 40 kanala za transport oružja i eksploziva iz Ukrajine na teritoriju Belorusije i ocenio da je to zabrinjavajući podatak.

Dodao je da je Komitet za bezbednost Belorusije neutralisao 20 i priveo oko 30 diverzanata koji su prešli iz Ukrajine u Belorusiju i koji su pripremali teroristički akte.

Napad na termoelektranu Slavjanskaja

Ruske snage su iz višecevnog raketnog bacača "smerč" pucale na termoelektranu Slavjanskaja, javlja Unian.

Teritoriju elektrane pogodilo je pet raketa, rekao je zamenik načelnika vojne uprave grada Nikolajevke, gde se zapravo nalazi termoelektrana

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading