Zorica Marković
Foto: Alo/Alo

Zorica Marković otvorila je dušu za naš portal i otkrila kako proslavlja Uskrs. Pevačica se prisetila i trenutaka iz detinjstva kada je najradosniji hrišćanski praznik provodila u krugu šire familije. 

Kuvanje, bojenje jaja, dekorisanje stana... Da li uživaš u tim aktivnostima?

- Naravno da uživam u svim prazničnim aktivnostima, a što se tiče enterijera ništa ne menjam, osim nekih sitnih detalja koje dodam na uskršnjoj trpezi. Sve da bude onako lepo i na radost...

Zorica

Alo

 

Praznici nas često vraćaju u najtoplija sećanja. Da li se kod tebe aktiviralo neko?

- Praznici me vraćaju u detinjstvo, tamo gde sam rođena. Tada bude puna kuća tokom praznika, preko 30... Smeh, igra u dvorištu, pesma, jednom rečju radost. Familija se okupu. Svaki praznik me podseća na moje roditelje, braću, sestru. Neki nažalost nisu više među nama, a mi smo otišli na razne strane, svako za svojim životom. Viđamo se i kontaktiramo, ali ništa više nije kao pre. Svako od nas je preneo tu lepotu za Uskrs, običaje i prazničnu atmosferu, ali mi najviše nedostaje majka.

Zorica

Alo

 

Da li postoji neka tradicija od koje ne odstupaš za Uskrs?

- Lukovina, maslačak, to stavim u čarapu i to je najčistiji način. Ne volim veštačke farbe, osim što crveno jaje ne možemo dobiti od luka, pa to ofarbam.

Sa kim provodiš Uskrs i da li ti neko posebno nedostaje tokom praznika?

- Najviše mi nedostaje majka, braća i sestra. Ali tu su deca i prijatelji koji popune tu prazninu.

Zorica

Alo

 

Čestitka za čitaoce Alo portala.

- Hristos Vaskrse! Vašim čitaocima želim puno zdravlja, sreće i radosti, pare kako hoćete i naravno, slogu i dug život.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)

Loading