Sastojci:
- 500 g pilećih grudi
- veza zeleni za supu
- 5-6 čenova belog luka
- 3 kašike brašna
- komadić putera ili malo ulja
- 2 kašike limunovog soka ili sirćeta
- so
- beli biber
Od pilećih grudi i zeleni skuvati supu. Skuvano meso iseći na krupnije komade. Na malo putera ili ulja kratko propržiti sitno iseckan beli luk, dodati brašno, pa naliti nekoliko kutlača supe (oko pola litra), uz neprestano mešanje. Kada se sos zgusne, spustiti komade mesa i ostaviti na tihoj vatri još nekoliko minuta. Ako je sos gust, razrediti ga supom. Začiniti belim biberom i limunovim sokom ili sirćetom pre služenja. Prijatno!
Komentari (1)
bodent
15.02.2016 14:48
Gospodo, recept nije loš....ali. Ovom receptu fali karfiol. Pravi cušpajz se pravi tako da pri kraju kuvanja mesa u supu ubacite cvetove karfiola da se na kratko skuvaju ali da ostanu celi. Sve posle toga je po Vašem receptu. Pozdrav Bole