Razočaran: Aleksandar  Luković
Aleksandar Dimitrijević
Razočaran: Aleksandar  Luković

Aleksandar Dimitrijević

Kraj poprilično bogate karijere... Aleksandar Luković, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Svoju odluku 34-godišnji Luković je saopštio ovog četvrtka, ali njegov angažman u Crvenoj zvezdi nije završen jer će ostati deo kluba. Kako su saopštili crveno-beli, "nakon usaglašavanja još nekih detalja biće poznato i koji posao će obavljati".

Popularni "Lune" u Zvezdu je došao 1997. godine i prošao sve mlađe selekcije kluba. Luković je kao devetnaestogodišnjak debitovao za Crvenu zvezdu 17. novembra 2001. godine na gostovanju u Zemunu. Šansu mu je tada ukazao trener Zoran Filipović. Za klub sa stadiona "Rajko Mitić" je nastupao u dva navrata, i za to vreme je odigrao 148 zvaničnih utakmica, a 12 puta uspeo je da se upiše u strelce.

Luković je sa Crvenom zvezdom osvojio dve šampionske titule - 2006. i 2016. godine, kao i dva Kupa - 2002. i 2006. godine.

Bio je učesnik poslednjeg velikog takmičenja naše reprezentacije, Mondijala 2010. u Južnoj Africi, a za nacionalnu selekciju nastupao je 28 puta. Tokom karijere je igrao i za Slogu iz rodnog Kraljeva, Jedinostvo iz Uba, Udineze, Askoli, Zenit i, od 2015, ponovo za voljene crveno-bele.

"FK Crvena zvezda se Aleksandru Lukoviću, svom fudbaleru i kapitenu, zahvaljuje na velikom tragu koji je ostavio u klubu, a na poluvremenu utakmice u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Sparta iz Praga Lukoviću će biti uručen i specijalan poklon. To će ujedno biti prilika za navijače da ga pozdrave", najavili su crveno-beli pred utakmicu sa Česima koja se, u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, igra ovog četvrtka od 20.30 u Beogradu.