Sastojci:
- glavica kupusa od oko 2 kg
- 1/2 l paradajz soka
- kašika soli
- kašičica limuna
- kašika crvene paprike
- mešavina suvih začina
- ulje
- veza mirođije
Priprema:
Kupus operite, sitno iseckajte, posolite i pospite limunom, pa izmešajte. Ugrejte ulje da bude vrelo, pa spustite kupus u šerpu i smanjite vatru. Mešajte sve vreme. Kada kupus malo propržite, nalijte decilitar vode i paradajz sok i nastavite kuvanje dok sva tečnost ne ispari. Na kraju dodajte mlevenu papriku, mešavinu začina i sitno seckanu mirođiju. Prženi kupus poslužite uz palentu, pire od krompira ili pirinač.
Komentari (1)
Sta je sa vama
06.12.2016 14:00
Vi zezate siroti narod? Kakav je ovo recept? Tako se kuva obicni kupus. On pusti svoju vodu i skuva se u toj vodi i paradajzu koji isto tako ima vodu, ja dodam zamrznuti paradajz od letos, nikako one cetvrtaste kutijice sa pasiranim,kuvanim...... Zacini po ukusu. Stvarno vas ne razumem.