Torta sa piškotama i jagodama
Shutterstock
Torta sa piškotama i jagodama

Shutterstock

Torta sa piškotama i jagodama, Foto: Shutterstock

Potrebno je:

500 g jagoda
veliko pakovanje piškota
400 g pavlake
1 dl slatke pavlake
8 kašika prah-šećera
kesica krem fiksa
vanilin šećer
malo hladnog mleka

Priprema:

Izmešajte kiselu i slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom. Na kraju dodajte kremfiks. Ne treba mnogo mešati. Umočite piškote u mleko i složite u krug ili četvrtastu formu. Stavite krem i na piškote, jagode isecite na polovine i složite odgore. Ponovite postupak i završite kremom, pa ukrasite jagodama.

Savet:

Torta se brzo pravi, a možete upotrebiti sezonsko voće, zamrznuto, iz kompota. Sok iz kompota upotrebite za natapanje piškota.

Komentari (2)

JA

21.05.2017 08:53

Uopšte ne treba krem fiks,a piškote su lepše ako se natope u voćni sok,ovaj recept i ptice sa grane znaju.

Cile

21.05.2017 21:52

@JA - Nisam ptica i ne znam ovaj recept, apri tom pojma nemam sta je krem fiks.