KO NE OČITA KARTU - KAZNA 200 EVRA! Stiglo upozorenje na grešku koja može skupo da košta
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

 

Tako je jedna travel blogerka na TikTok-u "alarmirao" svojim pratiocima da izbegnu ovu jednostavnu grešku, kao turisti na putovanju, i tako uštede stotine evra.

Alaja Hablo, kreatorka sadržaja za putovanja i turizam, podelila je upozorenje sa svojih 14.000 pratilaca nakon putovanja u Italiju. Podsetila je da bi svako ko koristi javni prevoz u Italiji i u nekim drugim mestima širom Evrope, mogao da bude kažnjen ako ne očita svoju odštampanu kartu, piše Dejli Mejl.

Alaja je rekla sledeće: "Uradite to, ako ne želite da budete kažnjeni sa 40 evra kao neupućeni turisti u Italiji. A ako idete regionalnim vozovima i autobusima (posebno u Rimu), obavezno "potvrdite" vaše karte za voz/autobus".

Objasnila je da, nakon što kupite štampane karte, treba da potražite žute mašine za validaciju, pre nego što uđete u voz.

- Samo ubacite svoju kartu u otvor, dok ne čujete zvuk kucanja. To je to.

Alaja je svojim pratiocima, u video snimku na TikTok-u, pokazala kako izgleda validirana karta i otkrila da bi trebalo da ima i vremenski pečat.

Italijanska železnička kompanija, Italia Rail, takođe ističe informacije o validaciji karata na svojoj veb stranici.

- Ako vaša karta ne bude validirana, možete biti kažnjeni sa sumom novca do 200 evra, kada putujete širom Evrope. Ako imate e-kartu, možete jednostavno da se ukrcate u voz, bez štampanja ili validacije, napominje se.

Prema mišljenju Alaje, mnogi turisti su postali žrtve ovog propisa.

- U vozu od Milana do jezera Komo, dva para pored nas morala su da plate veliku kaznu jer nisu imali pojma da treba da potvrde svoje karte - kaže ova devojka, dodajući da isto pravilo važi i za autobuse.

(Telegraf)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading