NUDE 200 EVRA ZA KILOGRAM OVOG VOĆA Naraste i do 9 metara, neki ga gaje kao ukrasnu biljku
Pored ukusa kikirikija, prepoznatljiva je i nota bobičastog voća. Iako se najčešće jede samostalno, voće putera od kikirikija se meša u mlečne napitke ili kuva u džemove i namaze. Ovo egzotično voće koje ima ukus po kikirikiju potiče sa Anda, gde se najviše gaji kao ukrasna biljka, ali može da se jede i kada pocrveni i omekša.
Plod maslaca od kikirikija raste na grmovima koji mogu da narastu i do devet metara, a potrebno je tri godine da počnu da donose plodove. Njihova sezona je u proleće i leto.
Ako putujete u Centralnu ili Južnu Ameriku, možete ga probati, a neki radoznali ljudi odluče da ga naruče preko interneta. Jedna od ljubiteljki ovog egzotičnog voća, svoju činiju punu voća putera od kikirikija čekala je više od godinu dana i oko pola kilograma platila oko 100 evra.
Kada ga je probala, ona je uporedila ukus voća sa kuvanim kikirikijem.
Osim što ga nema u izobilju, jedan od razloga za paprenu cenu je i to što je plod posle zrenja delikatan i mora se vrlo brzo pojesti.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)