banja
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Da bi se našla ovako niska cena prenoćišta, neophodno je rezervisati smeštaj unapred, što je uopšteno pravilo u turističkom sektoru.

banja

Foto: Shutterstock

 

 

Lukovska banja je smeštena na jugu Srbije na istočnim padinama Kopaonika, a od Beograda je udaljena 300 kilometara. Kao jedna od najviših banja u Srbiji - nalazi se na oko 700 metara nadmorske visine - ima mnogo prednosti, a posebno je poznata po svojim termomineralnim izvorima jer ih, prema nekim podacima, ima najviše od svih naših banja, čak 37.

Smeštaj u Lukovskoj Banji

Cena smeštaja zavisi od toga da li se iznajmljuju sobe u privatnim kućama, vile, apartmani ili je u pitanju neki hotelski paket. U ovoj banji se nalaze tri velika hotela: "Bela jela", "Jelak" i prenoćište "Kopaonik".

banja

Foto: Shutterstock

 

 

Privatan smeštaj u Lukovskoj Banji se može naći za svega 5 evra, a gostima su po toj ceni na raspolaganju su 12 novoizgrađenih dvokrevetnih soba na dva nivoa. Kako je naveo vlasnik, svaki nivo ima zajednički dnevni boravak i zajedničku kuhinju. Svaka soba poseduje kupatilo, kablovsku TV, Internet, podno grejanje. Dodato je još da objekat poseduje parking ukoliko dolazite svojim autom.

Za 8,5 evra (944 dinara) se u ovoj banji u Srbiji može naći prenoćište 50 metara od strogog centra, s tim što je istaknuto da je cena skuplja ako je broj noćenja manji od 5, pa je cena u tom slučaju 1000 dinara po osobi dnevno.

Za nešto više od deset evra, odnosno za 1.500 dinara po osobi se nudi smeštaj u Lukovskoj banji koji raspolaže sa 2 dvokrevetne sobe, a nalazi se, kako se navodi, na 50 metara od autobuske stanice, a na 70 metara hotela "Kopaonik".

banja

Foto: Shutterstock

 

 

U Lukovskoj banji ima oko 37 termalnih izvora

Naime, u Lukovskoj banji ima oko 37 izvora rasprostranjenih u dve celine, u istočnom i zapadnom delu. Čak 20 je smešteno u takozvanoj Gornjoj Banji, a 13 prirodnih izvora i dve bušotine u Donjoj Banji. Temperatura voda u njima se kreće se od 22 stepena Celzijusa, pa čak do 65.

Termomineralne vode, blato, gas i klima prirodna su bogatstva ove banje koja pozitivno utiču na zdravlje. U Lukovskoj Banji se uspešno leče:

  • problemi sa krvnim sudovima
  • bolesti mokraćnih kanala, bešike, i problemi sa bubrezima
  • svi oblici reume i reumatskih oboljenja
  • problemi sa krvnim pritiskom
banja

Foto: Shutterstock

 

 

Peloidne terapije, odnosno terapije lekovitim blatom, preporučljive su kod reumatskih i kožnih oboljenja.

U okviru Banje su i brojne staze zdravlja za ljubitelje lagane šetnje, tako i one teže, namenjene ozbiljnim rekreativcima i avanturistima. Takođe su tu i sportski tereni, balon sala, a tokom zime može da se uživa u ski-stazi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading