dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Posetimo, Kancelarija za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija raspisala je dva konkursa u vrednosti od 48 miliona dinara, za dodelu bespovratnih sredstava u školskoj 2024/2025. godini, od kojih se jedan odnosi na učenike koji se školuju na dualnim obrazovnim profilima za deficitarna zanimanja, a drugi na poslodavce za subvencionisanje dela naknade za učenje kroz rad učenicima koji se školuju na dualnim obrazovnim profilima za deficitarna zanimanja.

Drugi konkurs (za poslodavce) je završen danas, 10. oktobra, ali prvi (koji se odnosi na učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja) traje još desetak dana.

Prvi konkurs odnosi se na dodelu sredstava za podršku učenicima koji se školuju na dualnim obrazovnim profilima za deficitarna zanimanja, za koji konkurišu škole.

5.000 dinara mesečno u trajanju od po 9 meseci godišnje

Na ovaj način učenicima će biti omogućeno da im za sve godine školovanja, pored Zakonom o dualnom obrazovanju propisane naknade za učenje kroz rad, dodatno iz budžeta Republike Srbije bude isplaćeno još po 5.000 dinara mesečno u trajanju od po 9 meseci godišnje.

Rok za prijavljivanje škola na Konkurs je 20. oktobar 2024. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading