AL’ SU ME REBNULI Transvestit iskasapio Marka, pa dobio 13 godina
Foto: Alo.rs

Šokiran posle presude! Goran Abdulov (35), transvestit iz Žarkova, poznat pod imenom Jovanica Transica, osuđen je na 13 godina zatvora za ubistvo ljubavnika Marka Radovića (24)! Abdulov se očigledno nadao manjoj kazni jer je na izlasku iz sudnice čuvaru dobacio: „Al’ su me rebnuli“!

Goran Abdulov se tereti da je 8. jula 2018. u iznajmljenom stanu u Ševinoj ulici u Zemunu sa sedam uboda nožem ubio Marka Radovića, studenta iz Bosne i Hercegovine. Uhapšen je 10 sati posle zločina i od tada je u pritvoru. Posle skoro četiri godina, koliko je trajalo suđenje, Abdulov je osuđen za krivično delo ubistva, iako je odbrana tvrdila da je reč o ubistvu na mah.

AL’ SU ME REBNULI Transvestit iskasapio Marka, pa dobio 13 godina

Foto: Alo.rs

Marko Radović

Krvav bežao niz ulicu od ubice

Kako je navedeno na završnim rečima, Abdulov je naneo žrtvi više ubodnih rana nožem u stomak i grudi, ali i brojne druge posekotine po telu. Imao je čak 15 zamaha nožem a, prema rečima svedoka, nesrećni Radović je istrčao izboden iz stana na put kako bi zatražio pomoć, gde je i izdahnuo. Svedok je tvrdio da je video mladića kako mirno ide za njim s nožem. Odbrana Abdulova je insitirala da je reč o ubistvu na mah, za koje preti  kazna od jedne do osam godina.

- Okrivljeni je proglašen krivim za ubistvo Marka Radovića, kojem je nožem naneo više uboda. Osuđujemo ga na 13 godina zatvora, a u kaznu je uračunato vreme provedeno u pritvoru. Sud je prihvatio nalaz i mišljenje veštaka da je kod okrivljenog u trenutku izvršenja krivičnog dela bila bitno smanjena uračunljivost, s obzirom da je reč o transrodnoj osobi koja je bila pod terapijom i uticajem alkohola - navela je sudija, i dodala da sud nije prihvatio odbranu Abdulova da se branio od Radovića, jer je brojnost povreda i uboda na telu mladića pokazala suprotno.

- Sud je imao u vidu da je okrivljeni više puta menjao odbranu u toku suđenja, a nije prihvaćeno da je bio napadnut i da je trpeo zlostavljanje u prethodnom periodu. Brojnost povreda nesporno pokazuje da se žrtva branila od napada - rekla je sudija.

AL’ SU ME REBNULI Transvestit iskasapio Marka, pa dobio 13 godina

Foto: Alo.rs

Dragica Abdulov

Abdulov je duboko disao i gledao u jednu tačku a zatim, dok je još sudija čitala presudu, pružio je ruke ka stražaru, kako bi mu stavio lisice i odveo ga. Na izlasku iz sudnice, kratko je stražaru koji ga je vodio rekao: „Al’ su me rebnuli“.

Na ovu presudu imaju pravo žalbe i tužilaštvo i odbrana Gorana Abdulova.

- Šta da kažem! Mnogo je i za šta... Mislila sam da će dobiti negde sedam-osam za ubistvo iz maha, al’ ga pretera. Žalićemo se normalno. Na ovome ne može da ostane. On je dobar, miran, on nije otišao tamo s namerom da to uradi, nego se eto desilo...  Baš ga preteraše! Goranova situacija je specifična, a znam da Marka više ništa neće moći da vrati. U šoku sam - kazala je Dragica Abdulov, majka osuđenog, po izlasku iz Višeg suda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading