ZGRADA NESTALE SRPKINJE BILA POPRIŠTE ŠPIJUNSKE AFERE Ana upetljana u skandal američke tajne službe!
Foto: Printscreen

Na prvi pogled na njene stranice na društvenim mrežama Ana Volš je imala sve - lepotu, staloženost, inteligenciju, odličnu garderobu, odličan posao, prelepe domove, zaljubljenog muža i tri prelepa sina. Međutim, stanari zgrade kojom je upravljala u Vašingtonu novinarima „Njujork posta“ pružili su novo svetlo na život nestale Srpkinje, koji je očigledno bio pun intriga, prevara i kontroverzi!

Anu su članovi udruženja stanara zgrade u blizini Bele kuće u kojoj su smešteni novinari i vladini radnici opisali kao „veoma snažnu i mutnu“ u rešavanju skandala koji ih je potresao 6. aprila prošle godine, kada je FBI uhapsio Hajdera Alija, koji je navodno povezan sa pakistanskim obaveštajnim službama, i njegovog kompanjona Arijana Taherzadeha. Njih dvojica su se predstavljali komšijama kao pripadnici specijalne policije SAD, koja zapravo nije ni postojala!

 

Tokom pretresa istražitelji su u njihovim odajama pronašli taktičku opremu, oružje, municiju i opremu za nadzor. Navodno su postavili kamere po celoj zgradi, ali i špijunirali pojedine stanove. Iako po svoj prilici ne postoji veza između nestanka Ane Volš i skandala sa lažnim agentima, stanari ne kriju ogorčenje i kažu da je Ana skrivala informacije o bizarnoj epizodi u njihovoj zgradi.

- Veoma sam zabrinuta zbog optužbi za voajerstvo. Nakon što su njih dvojica pred sudom priznali krivicu, više puta sam pokušala da dobijem informacije o tome koja su područja i stanovi bili na njihovoj meti i da li je moj bio jedan od njih, ali nikada nisam dobila odgovore - rekla je žena koja je član odbora udruženja stanara, ali je iz straha za svoju bezbednost insistirala na anonimnosti.

Drugi stanar koji je tražio anonimnost da bi podelio „iskrena sećanja“ o Ani Volš nazvao ju je „vukom u jagnjećoj koži“. Kako je opisao, čas se izdavala za „moćnu ženu“, a čas za nedužnu dok je pokušavala da zataška slučaj i izbegne odgovore na to kako su Hajder i Taherzade uspeli da zakupe pet stanova u luksuznoj zgradi, za koje navodno nisu platili 222.000 dolara za kiriju od kraja 2020. do hapšenja u proleće 2022. godine.

ZGRADA NESTALE SRPKINJE BILA POPRIŠTE ŠPIJUNSKE AFERE Ana upetljana u skandal američke tajne službe!

Foto: Printscreen Twitter

 

 

Potkupili obezbeđenje Bele kuće i prve dame SAD?!

Policija je od lažnih agenata zaplenila oružje, snajperske nišane, dron, policijska svetla, zaštitne prsluke... pa čak i opremu za izradu lažnih ličnih dokumenata! Ono što je još bizarno u ovom slučaju je to što su u zgradi živeli pripadnici tajne službe koji su obezbeđivali Belu kuću, a koje je dvojac pridobio raznim poklonima. U pitanju su bili telefoni „ajfon“, dronovi, televizori, a dvojici su godinu dana plaćali kiriju! Još bizarniji je podatak da je u zgradi živeo i agent koji je obezbeđivao prvu damu SAD, kojem su Ali i Taherzadeh ponudili da mu kupe jurišnu pušku od 2.000 dolara?!

Taherzadeh je na ispitivanju rekao da je sve finansirao Ali, kao i da on ne zna ko je njemu izvor sredstava.

Kompanija „Tišman Spajer“ za koju je Ana radila postavila ju je na čelo zgrade otprilike u vreme hapšenja dvojice lažnih specijalaca. Stanari kažu da im nije jasno da li je u pitanju slučajnost ili je, ipak, ona izabrana da „vodi skandal“! Iako se veruje da je Anin nestanak povezan sa njenim mužem, a ne sa lažnim agentima, jedna stanarka zaključuje da i dalje ima mnogo pitanja bez odgovora.

- Mislim da još uvek ima mnogo nepoznanica, i sve ovo je veoma čudno - kaže ona.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading