MALIŠAN IMAO OTVORENU RANU OD KAPKA DO UHA I 20 ŠAVOVA Vlasnički pas brutalno izujedao dete (3) u Sivcu!
Foto: Alo.rs

Trogodišnji Marko J. umalo nije nastradao pre 9 dana u Sivcu kada ga je ispred kuće njegove bake napao i izujedao vlasnički pas rase pulin.

Dete je zadobilo rane na licu, grudima i leđima i završio je u bolnici u Somboru.

Markov otac Branko je istakao da dete ne bi imalo nikakve šanse da preživi da ga je razjarena životinja dohvatila za vrat.

Uhapšeno pet osoba zbog ubistva Ranka Eskobara - Alo.rs

 

Posetio baku, pa završio u bolnici!

Trogodišnjaka i njeogvog godinu mlađeg brata je baka dovela iz Čonoplje gde inače žive sa roditeljima, ali se incident odmah dogodio po dolasku.

- Čim su njih troje izašli iz automobila, pobesan pas nasrnuo je na našeg starijeg sina. Ugrizao ga je za lice i napravio mu otvorenu ranu od očnog kapka do iza uveta, dugačku 15 centimetara, koja je hirurški zašivena sa dvadesetak šavova - kaže njegov otac za Novosti.

Prema njegovim rečima baka se borila da odbrani unuke od razjarenog psa izujedana je po rukama i nogama.

- Pas je rastrgao zimsku jaknu našeg deteta i možemo samo bogu da zahvalimo što ga nije ugrizao za vratnu arteriju jer bi dete iskrvarilo. Sreća je i što pas nije napao našeg mlađeg sina koji je stajao pored automobila - kaže on.

Govori i da je baka zapomagala upomoć, na šta je u pomoć pritekao komšija i letvom oterao psa koji još uvek nije pronađen.

- Mlađi sin se od tada panično plaši pasa, a stariji, kad ga pitam šta je bilo, neće ništa da priča, samo okrene glavu. To pokazue da je u šoku. Nisam ljut ni na koga i ništa ne tražim, samo želim da mi dete izađe iz bolnice, da se oporavi i da to što pre zaboravimo - kaže otac, napomenuvši da bi vlasnici trebalo da paze da im psi ne izlaze na ulicu, jer bi i druga deca mogu da nastradau.

Prema Brankovim saznanjima, njegovog sina je napao crni mađarski pulin, koіi je pastirski pas. U opisu ove životine se navodi da reague lavežom na svaku nepoznatu osobu, da je druželjubiva, ali, kako ističe Branko, možda je postala agresivna jer je bila maltretirana.

Dve osobe povređene u nesreći, pola sela ostalo bez struje - Alo.rs

Vlasnici pasa glavni krivci

Milenko Rajić, sekretar Mesne zaednice Sivac, kaže da se u selu vodi stalna bitka sa napuštenim životinama.

- Pre dve-tri nedelje upravo iz Volobine ulice, na poziv ljudi koji tamo žive, ekipa zoohigienske službe KP "Komunalac" iz Kule odvezla je punu prikolicu uhvaćenih pasa u prihvatilište. Glavni krivci što su psi na ulici su vlasnici koji ih puštaju iz dvorišta ili štenad u džakovima odnose u atar, odakle se, kad porastu, vraćaju u selo - rekao je on Novostima.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading