UŽAS! Dečak vrištao, pulin ga kidao! Vlasnički pas umalo ubio trogodišnjaka u Sivcu!
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Trogodišnji dečak Marko iz Sivca umalo nije smrtno stradao kada ga je napao vlasnički pas i izujedao po licu. Dete je s otvorenom ranom od 15 centimetara, od očnog kapka do uha, prevezeno u bolnicu i lekari su mu sa 20 kopči sanirali povredu. I dalje je na bolničkom lečenju.

- Pas, preciznije crni mađarski pulin, moje dete je, osim po licu, izujedao i po grudima, leđima - ispričao je njegov otac Branko Jezdić, i dodao da je dete trenutno u dobrom stanju i oporavlja se.

UŽAS! Dečak vrištao, pulin ga kidao! Vlasnički pas umalo ubio trogodišnjaka u Sivcu!

Foto: Shutterstock

 

Sve se desilo 7. marta kada su Marko i njegov godinu dana mlađi brat iz Sombora, gde žive, sa bakom pošli u Sivac, da malo budu sa njom.

- Čim su njih troje izašli iz automobila, besan pas je nasrnuo na našeg starijeg sina. Ugrizao ga je za lice i napravio mu otvorenu ranu od očnog kapka do iza uveta, dugačku 15 centimetara, koja je hirurški zašivena sa dvadesetak šavova - naveo je dečakov otac, i dodao da je baka pokušala da odbrani unuke od razjarenog psa, ali je i ona izujedana po rukama i nogama.

- Pas je rastrgao zimsku jaknu našeg deteta i možemo samo bogu da zahvalimo što ga nije ugrizao za vratnu arteriju jer bi dete iskrvarilo. Sreća je i što pas nije napao našeg mlađeg sina koji je stajao pored automobila - istakao je Branko.

Vrisak nesrećne žene čuo je jedan od komšija i uspeo je letvom da otera psa, koji još uvek nije pronađen.

- Mlađi sin se od tada panično plaši pasa, a stariji, kad ga pitam šta je bilo, neće ništa da priča, samo okrene glavu. To pokazuje da je u šoku. Nisam ljut ni na koga i ništa ne tražim, samo želim da mi dete izađe iz bolnice, da se oporavi i da to što pre zaboravimo - rekao je otac, napomenuvši da bi vlasnici trebalo da paze da im psi ne izlaze na ulicu, jer bi i druga deca mogu da nastradaju.

Nakon incidenta na uviđaj su izašli inspektori, koji su napravili zapisnik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading