PORODICU PETROVIĆ U RIPNJU KOMŠIJA ZAVIO U CRNO Monstrum ubio Nevenu, bio zaljubljen u njenu majku?
Foto: Alo/jutjub/srbizasrbe/printscreen

Prema prvim informacijama iz istrage, osumnjičeni je najpre usmrtio devojčicu, a zatim je otišao do njene kuće i nožem izbo njenu majku, babu i ujaka.

Kuća mnogobrojne porodice Petrović juče je bila puna poznanika i komšija, koji dolaze da izjave saučešće i da se raspitaju za stanje povređenih. Nenad Petrović, Nevenin deda, kaže da kobnog dana, kada se sve desilo, nije bio kod kuće, ali da je sa komšijom Stojanom, ujutru popio kafu, a zatim otišao kod lekara.

- Još ne mogu da poverujem da je čovek, koji nam je svakog dana bio u kući, čak ponekad i spavao ovde, jeo, pio, drugovao, uradio ovako nešto svirepo - ne krijući očaj i suze, priča deda Nenad. - Pa, ubi nam dete, koje je tek počelo da živi, trebala je da pođe u srednju školu, radovala se. Povredi mi zlikovac ženu, ćerku i sina. Sanja je u bolnici i ne zna šta se desilo s Nevenom, životno je ugrožena, povredio ju je ubodima plućnu maramicu. Žena mi je, takođe, još u bolnici i osim povreda, imala je i moždani udar. Jedino je sin Dejan, srećom, prošao samo sa posekotinom ruke.

Deda kaže da je Stojan do prekjuče delovao normalno.

Umivao se vodom sa groblja, davao gomilu para vračari, izvodio ritauale... - Alo.rs

- Svi smo znali da je odavno bacio oko na Sanju, kao i da je pričao da je Nevena, koja je, inače, odrasla sa njegovom ćerkom, "lepotica na majku" - priča Nenad. - Ipak, nikad nije bio nasilan, umeo je deci da kupi čokoladu ili sok, nama kafu, i uvek je bio pristojan. Ko bi naslutio da može uraditi ovako nešto i zašto? Ma, da mi je dopao šaka, ne bi stigao da pobegne, kakva doživotna robija. Stigla bi ga moja ruka... Kukavica jedna, nije smeo ni da se ubije!

Nevenin otac i ujak su otišli da preuzmu devojčicino telo sa obdukcije, kako bi pripremili za sutrašnju sahranu. Gotovo u isto vreme, dok se Petrovići budu opraštali od Nevene na Brđanskom groblju,osumnjičeni Ilić će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo. Na teret mu se stavlja teško ubistvo i preti mu doživotna robija.

Meštani Ripnja osuđuju Ilića zbog onoga što je uradio, a čak i Stojanov brat Jovan kaže da ga je sramota zbog svega što se desilo.

- Od kada je moj brat Stojan ubio malu Nevenu i teško povredio troje njenih bližnjih, stižu mi pretnje smrću, da se iselim iz kuće i iz Ripnja - kaže Jovan Ilić.- Ne znam šta se tačno dogodilo i šta je mog brata nateralo da ovo uradi. Strahota, posebno za malu Nevenu. Koliko znam, Stojan se družio sa njenom porodicom, bili su bliski. Znam i da ih je finansijski pomagao i to ne malo, naročito Sanju i decu.

O tome da li su njegov brat i devojčica, eventualno, bili u nekoj vrsti veze, Jovan kaže da ništa ne zna, kao ni o tome da mu je brat bio zaljubljen u komšinicu.

Ženi (57) iz Šangaja određen pritvor za pokušaj ubistva - Alo.rs

- Takve stvari, zaista ne znam i ne želim da ih komentarišem. Svašta se pričalo i dosad, a tek sada se ogovara. Znam samo da me zvao telefonom i kratko rekao: "Ubio sam troje, sad ću i sebe". Nisam znao ni koga, niti bilo šta drugo. Ako je kriv, neka mi je sto puta brat, neka bude kažnjen. Ali, zašto da ispaštamo moja deca i ja? Ništa nismo zgrešili, a prete nam krvnom osvetom, iseljavanjem, batinama - završava Stojanov brat.

Komšije kažu da je Stojan oduvek bio malo luckast, ali da nije bio zao.

- U poslednje vreme, kao da je poludeo. Stalno je pričao o vradžbinama, a počeo je i da pije - kaže nam jedan od meštana ovog dela Ripnja.

SEKA NE BI DOZVOLILA DA JE SILUJE

Nenad Petrović (17), brat ubijene Nevene, tvrdi da njegova sestra nije bila u emotivnoj vezi sa Ilićem. Kaže da ne veruje da je bila silovana, jer za nepunih pola sata, od kada ju je Stojan oteo i odveo kolima u šumarak, nije mogao da stigne da joj učini i to zlo.

Na koga je nesrećno dete mislilo dok je u glavi imalo ove reči ostaće zauvek tajna! - Alo.rs

- Stojan je povezao dedu do autobuske stanice, a mene i Nevenu do centra. Dalje nije smeo da ide, jer nije imao vozačku dozvolu. Izašao sam na tren nešto da kupim, a kad sam se vratio, njih više nije bilo. Došao sam kući i naišao na masakr - priča Nenad i dodaje da je zatekao povređene majku, babu i ujaka. - Stojan je teško povredio mamu u koju je bio veoma zaljubljen, kao i ujaka i baku. Nevena nije bilo tu, a posle smo saznali šta se desilo. Možda je i pokušao da siluje moju sestru, ali se ona sigurno branila, zbog čega ju je, verovatno, i ubio. Čekamo šta će pokazati rezultati obdukcije.

DOŠLI ZA USKRS

Sanja Petrović, u koju je, navodno Ilić, još dok je bio u braku sa prethodnom suprugom sa kojom ima i devojčicu neveninog uzrasta, godinama zaljubljen, iz prvog braka ima šestoro dece.

- Sanja se preudala i živi u Kruševcu sa mužem i decom. Sa nama su najstariji i srednji unuk, sin i snaha u kući. Eto, Sanja nam došla u posetu. Dovela i decu, da budu sa najbližima, da proslavimo Vaskrs u miru i veselju. A vidi šta nam Stojan uradi? Zavi sve nas u crno - kaže deda Nenad.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading