MAKSIMALNE KAZNE ZA OCA IZ PAKLA! Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Uroša Pašajlića koji je ćerku držao u kadi zatočenu kao roba
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija M.J.

„Okrivljenom U. P. je stavljeno na teret da je tokom 2022. godine do 24. 3. 2023. godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L. P. čime je učinio krivično delo nasilje u porodici iz čl. 194 st. 3 u vezi sa st. 1 KZ u sticaju sa krivičnim delom Zlostavljanje i mučenje iz čl. 137 st. 2 KZ koje je učinio na štetu emotivne partnerke I. L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenu“, saopšteno je iz Tužilaštva. 

Po prvom stavu, njemu je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora, po drugom od šest meseci do pet godina, što bi zajedno bilo do 15 godina.

Tužilaštvo je ispitalo Pašalićevu partnerku, njegovu bivšu suprugu, kao i policijsku službenicu PS Palilula koja je prilikom intervencije po nalogu tužilaštva pronašla devojčicu u kupatilu stana, te je naloženo neuropsihijatrijsko veštačenje iz čijeg nalaza proizlazi da je okrivljeni bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je zavisnik od droga i alkohola.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od krivičnih dela koje je počinio U. P. predložiti sudu izricanje maksimalne kazne, kao i obavezno lečenje narkomana i alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka, a takođe će ispitati da li je eventualno neko lice pomoglo okrivljenom nakon izvršenja krivičnih dela, te utvrditi da li je imao pomagače koji bi takođe bili optuženi i kažnjeni.

​Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading