MRTVOG DEČAKA SAM PRESKOČILA I POBEGLA IZ KABINETA Ispovest devojčice koja je završila ispod klupe u krvavom piru
Foto: Alo/Nikola Todorović/Alo!

Tragedija koja se dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu ostavila je dubok trag u srpskoj javnosti. Tinejdžer (14) usmrtio je osam učenika i radnika obezbeđenja, dok je šest učenika i učenica, kao i jedna nastavnica teško ranjena. Ovaj užasan događaj izazvao je neverovatan bol i tugu u celoj zemlji, a pitanje koje se postavlja jeste šta je nateralo tinejdžera da počini ovakav krvavi čin.

Psiholozi su pokušali da daju odgovor na ovo pitanje, ali su se mišljenja razlikovala. Jedan od mogućih uzroka može biti fascinacija kriminalističkim serijama i dokumentarcima o masovnim ubistvima, koje je tinejdžer navodno često gledao. Prema nezvaničnim informacijama, tinejdžer je gledao film "Američka tragedija", u kojem se prikazuje kako majke žrtava pate, ali i kako majka ubice pati zbog onoga što je njeno dete počinilo. On je navodno čak izjavio da je hteo da majke njegovih drugara pate, kao i njegova majka.

Osim toga, neki tinejdžeri su na društvenim mrežama objavljivali jezive postove koji glorifikuju ovaj krvavi čin, što je dodatno zabrinjavajuće. Jedna devojčica koja je bila na licu mesta kada se tragedija dogodila podelila je svoju bolnu ispovest na Instagramu, koja je dodatno podigla svest o važnosti mentalnog zdravlja mladih i njihovoj zaštiti od nasilja.

MRTVOG DEČAKA SAM PRESKOČILA I POBEGLA IZ KABINETA Ispovest devojčice koja je završila ispod klupe u krvavom piru

Foto: Printscreen/instagram

 

- Svi smo bili u šoku, skrivali smo se ispod stolova i ja sam u jednom momentu zavrištala. On je verovatno gledao odakle se čuje taj zvuk, ja sam ustala, preskočila mrtvog dečaka A.Č. i istrčala sam iz kabineta. Za mnom su istrčali jedna devojčica L.V. i dva dečaka V.V. i M.P. gde smo nas četvoro ostali živi - napisala je devojčica i nastavila:

- Videli smo dežurne učenice A.B. i B.A. i obezbeđenje mrtvo, bili smo u šoku ali smo istrčali iz škole. L.V. i ja smo istrčali kod mene kući dok su dečaci otišli po svojim kućama. Posle nam je javljeno da je S.N. upucana u ruku ali da je živa... A posle nam je javljeno da su neki naši prijatelji mrtvi, a neki u Urgentnom i Tiršovoj - zaključila je devojčica.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading