Nesreća u kanjiži
Foto: Alo/Foto: Alo!/Miroslava Obadić

Mladić B. B. (29) iz Kanjiže, koji se tereti da je automobilom pokosio dečaka (3) naočigled njegovih roditelja u selu Orom, saslušan je jutros oko osam sati ali u Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Kako saznajemo, slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Subotici od tužilaštva u Senti, jer se za sada smatra da nije u pitanju krivično delo iz nehata već iz eventualnog umišljaja, jer je B. B. kako se smatra, preticao vozilo pre nego što je udario dečaka.

Kako smo pisali, tragedija se dogodila u utorak oko osam sati u ulici Veliki put, u selu Orom kraj Kanjiže. Mirno selo na severu Vojvodine uznemirile su sirene policije i gužva, a saznanje šta se tačno dogodilo zavilo ih je u crno.

- Dete staro tri godine prelazilo je pešački prelaz na trotinetu u pratnji roditelja, koji su bili pešaci. Na nesrećnog dečaka naleteo je vozač putničkog automobila „volvo". Od zadobijenih povreda dete je preminulo u subotičkoj bolnici uprkos reanimaciji i borbi lekara da mu spasu život. Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Subotici, a istragom će se utvrditi sve okolnosti ove tragedije - naveli su iz policijske uprave Kikinda za Alo!, a svedoci su istakli detalje koji lede krv u žilama.

Nesreća u kanjiži

Foto: Alo!/Miroslava Obadić

 

- Poginuli dečak se išao sa svojim bratom blizancem u pratnji majke, oca i bake s očeve strane. Da stvar bude tragičnija, vodili su ih u vrtić. Dete je nastradalo bukvalno nedaleko od samog vrtića. Došli su do pešačkog prelaza i iz pravca Subotice se ka njima kretao šleper. Teretnjak se zaustavio i propustio dečaka i njegovu porodicu. Dečaci su bili na trotinetu i krenuli su preko prelaza, a u tom trenutku iz pravca Kanjiže automobil „volvo“ je obilazio treće vozilo. Prilikom obilaženja naleteo je pravo na porodicu i pokosio jednog od blizanaca - kaže za Alo! meštanin Z. B., i dodaje detalje zbog kojih bi i kamen zaplakao:

- Vozač „volvoa“ je izašao iz automobila i odmah se uhvatio za glavu. Iste sekunde je zgrabio dete i stavio ga u svoj automobil i odvezao hitno u bolnicu u Subotici. Nažalost, uprkos borbi lekara, mališan je preminuo. Nije mu bilo spasa - kaže naš sagovornik.

Podsetimo, za volanom je bio mladić B. B. (29), kojem su stavljene lisice i kojem je određeno zadržavanje do 48 sati.

Meštani Oroma su potreseni i ističu da ne pamte ovakvu nesreću.

- Ne možemo da dođemo sebi! Ovo je strašno... Videla sam neku gužvu, a zatim su mi rekli da je nastradalo dete. Znam tu familiju. Mnogo mi je žao. Zar dete da im nastrada pred očima? - kaže meštanka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading