krupanj
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

U ispovesti za Alo!, Mirjana otkriva da su komšije posle smrti njene majke, u šumarku nedaleko od njihove porodične kuće u Krupnju, našle bačenu garderobu, obuću, račune na ime Vide Teovanović, kao i omot od insekticida, zbog čega sumnja da su stric i strina trovali njenu mamu pre smrti!

Prema Mirjaninim rečima, Vida je imala karcinom debelog creva. Operisana je 2017. godine, dva puta u roku od tri nedelje, a posle toga je primala hemoterapiju. Ona je, kako kaže, brinula o majci od trenutka kada je operisana do oktobra 2020. kada su je stric i strina obrlatili i preuzeli staranje o njoj. Nepunih godinu dana posle toga, 10. septembra 2021. godine, Vida je umrla. Mirjana i brat su posle ostavinskog postupka proglašeni za naslednike, ali su ih stric i strina tužili i traže utvrđivanje imovine po osnovu testamenta.

krupanj

Ambalaža od insekticida nađena među Vidinim bačenim stvarima, Foto:privatna arhiva

- Majka mi se žalila da joj moja strina navodno pravi lek od kojeg joj je muka i stalno povraća. Neposredno pred smrt moje majke sam videla kako se strina po ulasku u kuću prvo hvata za frižider, uzima teglicu sa navodnim lekom i tera je da pojede, govoreći: „Moraš, to je lek.“ Nekoliko dana uzastopno sam gledala taj mučni prizor, kako joj na silu gura kašičicu u usta. Mama je na kraju preda mnom rekla strini da neće to više da uzima. Posle toga su je vodili na infuzije s kojima je dobijala trodon, dok su joj kod kuće davali i morfijum. Nisam se mešala jer mi je majka izričito rekla „da nema potrebe da dolazim kod nje“ - navodi Mirjana, i dodaje da joj se crv sumnje javio posle majčine smrti.

krupanj

Vidi

Vidine  stvari nađene bačene u obližnjem šumarku , Foto: m šumarku Foto:

privatna arhiva

- Bila sam kod mame kada joj je pozlilo. U 14 sati je sama izašla iz kuće i ušla u sanitet, a stric mi je u 16.40 javio da je umrla. Strina je tada pokupila sve iz maminog ormarića, a kasnije se ispostavilo da je uzela i torbu sa 300.000 evra. Tek kada su komšije našle bačenu garderobu, obuću, hrpu nekih računa na njeno ime, kao i omot od otrova, bilo mi je jasno šta se desilo, ali je bilo kasno da tražim ekshumaciju. Neobično je da se stric posle toga hvalio po Krupnju da je navodno dobio sedmicu na lotou  - navodi naša sagovornica, i priznaje da pre toga nije posumnjala na trovanje.

Skandal na suđenju: Svedok priznao prevaru, sudija se pravi luda!

Sudski postupak je na inicijativu advokata Jelene Zakonović iz Osnovnog suda u Loznici prebačen u Viši sud u Šapcu. Sudija Slađana Jovanović je, prema rečima Mirjane Tešić, osam meseci odugovlačila postupak. Skandal je zabeležen na poslednjem pretresu kada je svedočila advokat Dragica Petrović koja je sačinila sporni testament i bila prvi svedok, dok je njen suprug Petar Petrović, koji je lečio Vidu, bio drugi svedok.

- Na pitanje sudije da li je videla kada je Vida potpisala testament, Dragica je rekla: „Nisam“. To znači da je testament ništavan. Međutim, sudija je diktirala totalno pogrešno, u korist mog strica, navodeći: „Videla sam kada je Vida potpisala testament“ zbog čega smo tražili njeno izuzeće - kaže Mirjana, i dodaje da je ime sudije vezano za aferu i štrajk glađu invalida Vlastimira Rudića, posle čega se sama izuzela iz slučaja.

krupanj

Grafolog Jovan Krstić utvrdio da je testament falš, Foto:privatna arhiva

 

- Ni na kraj pameti mi nije bilo da odnesem teglicu sa navodnim lekom na analizu, ali se ubrzo pojavio falš testament. Bio mi je sumnjiv na prvi pogled jer znam kako se mama potpisivala. Kod mene su bile polise osiguranja za džip i auto koji su bili registrovani na nju, kao i kupoprodajni ugovor od stana u Krupnju. Advokat Jelena Zakonović je odnela sve kod sudskog veštaka Jovana Krstića na grafološko veštačenje i ispostavilo se da je testament 99 odsto falš - ističe Mirjana, i navodi kada je prvi put videla torbu sa 300.000 evra.

krupanj

Vidina kuća u Krupnju,  Foto: privatna arhiva

 

- Za taj novac sam saznala pre tatine smrti 2009. godine. On i mama su se vratili iz Austrije kada je tati otkriven tumor na mozgu, i doneli su svu ušteđevinu. Tada je mami rekao: „Vido, ti znaš da su te pare ostavljene za našu decu. Ne smeš da ih diraš čik ni u slučaju da nemaš leba da jedeš.“ Novac je stajao u maminoj spavaćoj sobi na spratu koja je uvek bila pod ključem i u koju niko osim nje nije ulazio. Ključ mi je poverila 2017. kada je završila u bolnici i rekla mi je: „Ti odlično znaš šta je u sobi, ne puštaj nikoga.“ Iz radoznalosti sam otvorila torbu i uverila se da u njoj ima 300.000 evra u apoenima od po 500 evra. Kada se mama vratila iz bolnice rekla sam joj da proveri da li je sve na broju, ali je odbila govoreći da ima poverenja u mene - navodi ćerka, i ističe da je tri godine brinula o majci, sve dok se stric i strina nisu iznenada umešali.

Pozvali smo Milana Teovanovića da proverimo da li su ovi navodi tačni, a on nam je kratko poručio:„Vodi se proces i nemam šta sa vama da pričam“, posle čega je prekinuo vezu.

Stric celu kafanu častio pićem

Mirjana Tešić kaže da je ceo Krupanj prepričavao događaj kada je njen stric u kafani uzviknuo: „Piće za celu kafanu!“

- Platio je ceh za sve goste koji su se tada zatekli u kafani, iako nikada ranije nije imao običaj da nekoga časti. Ljudi su ga iz radoznalosti pitali kojim povodom slavi, a on je mrtav hladan rekao da je navodno dobio premiju na igrama na sreću - kaže Mirjana. 

@dosije.192 Duš(M)anka je ubila svog supruga kako bi se dočepala njegovog stana, a zatim je ubila i brata! #dosije192 #zlocin #ubistvo #dusanka #beograd #fypシ ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading