Šabac
Foto: Alo/Printscreen/društvene mreže

Valjevo i Šabac zavijeni u crno! Dečak Đ. I. (15) iz Šapca poginuo je od strujnog udara nedaleko od pruge u Valjevu, gde je išao u školu! Dečak je u večernjim satima krenuo u šetnju, a sutradan u ranim jutarnjim satima pronađeno je njegovo sprženo telo od struje. Sumnja se da se dečak peo na vagon!

Kako saznajemo, tragedija se dogodila u noći između četvrtka i petka oko 23 sata, kada je misteriozno nestao, a policiju je pozvala njegova stanodavka iz Valjeva.

- Dečak je učenik Srednje tehničke škole u Valjevu, a rodom je iz Šapca. Nakon završene osnovne škole u Šapcu, odlučio je da je upiše srednju u Valjevu, gde je prešao da živi kao podstanar. U četvrtak u večernjim satima otišao je da prošeta, međutim, nije ga bilo u toku cele noći. Stanodavka je videla da se nije vratio i zabrinula se, pa je pozvala policiju - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje zatim stravične detalje:

Majka: Oči majkine sklopile su se pre vremena

Majka je bila na prepoznavanju tela svog sina, a zatim se na društvenim mrežama oglasila tužnom objavom.

„Sine majkin, dušo moja nikad prežaljena. Oči majkine sklopile su se pre vremena. Sunce moje, anđele moj. Izvini, oprosti majci što nisam bila uz tebe da te čuvam. Da ima Boga uzeo bi mene, a ne tebe, ali ja nisam anđeo. Sigurno mu je trebao neko kao ti, ali samo se pitam zašto? Moram da nastavim dalje bez tebe. Moram da budem jaka zbog tate i seke. Sine, čekaj me gore, doći će majka. Opet ćemo nas dvoje biti zajedno“, napisala je majka. Takođe, objavila je i njegovu fotografiju sa krosa:

„Sine moj, prvi put si izašao u vestima kao učesnik u krosu, a drugi put i poslednji izašao si u crnoj hronici“, napisala je ona.

 

- Celo Valjevo se podiglo na noge, a tek u ranim jutarnjim satima je pronađeno telo. Dečak nije disao, niti je davao znake života, a po telu je navodno imao brojne opekotine. Telo je pronađeno kod barske pruge, što je odmah ukazalo da se našao u strujnom kolu visokog napona i da je dobio opekotine opasne po život. Sumnja se da se dečak u večernjim satima popeo na vagon, a da ga je zatim udarila struja - navodi naš sagovornik.

Telo dečaka je poslato na obdukciju u Opštu bolnicu.  

Inače, od dečaka se opraštaju brojni drugari iz škole, a povodom tragedije oglasila se i Tehnička škola u Valjevu.    

„S velikom tugom u srcu primili smo vest da je naš učenik Đ. I. nastradao. Ostaće upamćen kao dobar drug i izuzetno nadaren učenik, svestran, znatiželjan, s najlepšim manirima. Hvala za vreme koje smo proveli s tobom. Neka ti je laka zemlja. Slava mu“, navodi se na zvaničnoj Fesjbuk stranici škole, a zatim su se nizali srceparajući komentari:

„Tuga velika. Maleni anđele počivaj u miru“, „Divni Đorđe. Bez njega nastava neće biti ista. Svestran, radoznao, spreman da pomogne. Još dete, a zapravo veliki Čovek. Koliko znanja u njemu, koliko želje da sazna i nauči još više. Kakva je ovo kosmička nepravda... Putuj s anđelima, divni dečače.“

Utvrđuju se okolnosti tragedije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading