Živorad Moša Đordjević
Foto: Privatna arhiva/Živorad Moša Đordjević

- Dolazili su roditelji mladića koji je vozio auto da nam izjave saučešće. U tim kolima moj sin je poginuo - pitali su me šta mi treba, rekao sam: Treba mi živ sin i ništa drugo od vas - ovim rečima otpočinje ispovest za Alo! otac nastradalog mladića Duška Đorđevića, zvanog Moša (32), Živorad Đorđević iz Velikog Gradišta.

Živorad Moša Đordjević

Otac nastradalog mladića Foto: Printscreen

 

Njegov sin je sa svojim drugarom krenuo u petak na plivanje za bogojavljenski krst, ali usled neprilagođene brzine, vozilo kojim je upravljao njegov prijatelj survalo se u reku Dunav. Vozača su uspeli da spasu, ali, nažalost, Duško je najverovatnije preminuo usled utapanja.

- Nisam dobio nikakav izveštaj šta se desilo. Danas su ga doterali kući iz mrtvačnice. Bolestan sam, ovo me je tako dotuklo. Juče, kada sam saznao da sam ostao bez sina, bio sam na dijalizi koju sam morao da prekinem. Ja više nemam život. Nemam za koga da živim. Sahranjujem sina u njegovim najlepšim godinama - kaže vidno uznemiren Živorad, i dodaje da se spremaju za sahranu koja će biti obavljena danas na lokalnom groblju:

- Supruga ceo dan kupuje stvari za sahranu. Neutešna je. Da poslednji put mog Duška ispratimo kako dolikuje. Od juče nemam snage da stojim na nogama, sav se tresem, nekako sam se borio, danas sam i lekove preskočio. Pored svega što me je snašlo u životu, ovo će me dotući - opisuje svoju tešku situaciju nesrećni Živorad.

Kako kaže naš sagovornik, na telu njegovog sina nema povreda.

- Lice mu je netaknuto, kao da se ništa nije desilo. A opet, nema ga, nije sa nama. Utopio se. Bio je na mestu suvozača, vezan. Drugi dečko, njegov drugar je u bolnici, auto se okrenuo u vazduhu i uleteo u vodu. Taman je hteo da pliva za krst, ali…  - zaključuje naš sagovornik.

Podsetimo, kako nam je ispričao meštanin sela Ostrovo, vozilo se nalazilo duboko u vodi.

- Video sam beli BMW, sa točkovima koji su virili iz vode. Čuo sam da je zbog brzine sleteo na krivini, a da se zatim u vodi prevrnuo na krov. Na licu mesta bili su ronioci, koji su tragali za nastradalim mladićem. Voda je bila ledena, tako da sam odmah znao da su male šanse da je živ. Ovo je velika tragedija, a njegovog oca poznajem iz viđenja - rekao je za Alo! jedan od meštana Ostrova.

 

Hvala na nezaboravnom detinjstvu

Prijatelji nastradalog mladića za njega imaju samo reči hvale, a na društvenim mrežama opraštali su se potresnim rečima.

- Prerano bato moj! Počivaj u miru! Uspomenu na tebe ću zauvek sačuvati u srcu! Hvala na nezaboravnom detinjstvu. Je*em ti sudbinu - napisao je neutešni brat.

Jedan njegovih drugova napisao je da ga nikada neće zaboraviti.

- Hvala ti što sam bio deo tvog života! Nikada te neću zaboraviti i čekaj me da popijemo po jednu kao nekada - napisao je ovaj mladić.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading