Sahat kula
Foto: Printscreen/youtube.com/BEOGRAD SRBIJA

Strava i užas! Telo muškarca V. M. (39) iz Beograda pronađeno je na Kalemegdanu, a sumnja se da je nesrećni čovek pao sa zida tvrđave sa visine od 20 metara i na mestu preminuo! Prema rečima svedoka, do nesreće je došlo kada je muškarac pokušao da se obuče, a zatim izgubio ravnotežu i survao se direktno u ambis!

Kako saznajemo, stravična nesreća se dogodila u noći između ponedeljka i utorka, oko ponoći, na beogradskoj tvrđavi Kalemegdan. Muškarac je pao sa zidina i preminuo na licu mesta.

- Uočeno je telo i odmah su pozvane službe. Od zadobijenih povreda muškarac je preminuo na licu mesta, a lekari su mogli samo da konstatuju njegovu smrt. Prema prvim informacijama, smrt je nastupila usled pada sa zida visokog 20 metara. Nije mu bilo spasa - navodi izvor blizak istrazi.

Kip Pobedniku na Kalemengdanu

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

 

Na licu mesta bili su i svedoci koji su otkrili kako je izgledao stravičan momenat kada je V. M. pao direktno na beton sa velike visine.

- Bio je sam i sedeo je blizu zida. U jednom trenutku je ustao i hteo je da navuče gornji deo odeće. Izgledalo je kao da je izgubio ravnotežu, počeo je da se zanosi, a zatim je pao sa velike visine. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć i policiju - naveli su svedoci ovog stravičnog incidenta.

O celom slučaju obavešteno je Više javno tužilaštvo u Beogradu, a prema nezvaničnim informacijama, policiji je naređeno da se pribave snimci sa video-nadzora koji se nalazi u blizini.

Inače, beogradska tvrđava u toku cele godine vrvi od turista i posetilaca, a nažalost usled njihove nepažnje često se događaju nesreće. Pre samo tri godine muškarac (50) poginuo je kada je pao sa zidina Kalemegdana i to sa visine od oko 17 metara. Telo muškarca je pronađeno na košarkaškom terenu KK Crvena zvezda na tvrđavi. Ekipa Hitne pomoći konstatovala je smrt nesrećnog muškarca, a beogradski mediji tada nisu isključivali mogućnost da je reč o samoubistvu.

Iste godine dogodila se i nesreća kada je dečak (15) pao sa bedema kod spomenika „Pobednik“, ali je srećom posle toga bio u stabilnom stanju. Svedoci su tada rekli za beogradske medije da se najpre čuo tup udarac i da je nekoliko mlađih momaka sišlo kako bi dečaku pružili pomoć. Dečak je zadobio dva preloma na ruci i prevezen je tada u Urgentni centar u svesnom stanju.

Pre pet godina mladić (20) bio je teže povređen, kada je u večernjim satima pao sa zidina tvrđave na teniske terene. Mladić je bio u svesnom stanju, a ekipa Hitne pomoći ga je prevezla u Urgentni centar.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading