Novi Sad
Foto: Alo/Vesna Bilić

Muž Zoran Ž. (73) iz Zemuna ubio je suprugu Vlatku  Ž. (71) koja je dugo bolovala, pa je  izvršio samoubistvo, bračni par najverovatnije odlučio da skrati njihovu patnju. Smrt supružnika, nije posledica porodičnog nasilja, već se najverovatnije radi o još jednom u nizu takozvanog "ubistva iz milosrđa".

Zločin se dogodio u Zemunu 16. jula 2023. godine kada su u kući pronađena tela supružnika jedno pored drugog u krevetu. Zoran je suprugu upucao u leđa sa nekoliko metaka, a potom sebi presudio pucnjem u glavu.

 Koko smo tad iz istrage saznali  ubisvo je došlo  "po dogovoru".

- Istragom je utvrđeno da su se supružnici dogovorili da zajedno "odu u smrt". Ona je bila mnogo bolesna, već pokušavala suicid i na kraju je suprug to počinio iz "milosrđa", pa je ubio sebe. Istraga je završena - rečeno nam je. 

Prema rečima komšija, ovaj bračni par imao je dobar odnos i žena je bila teško bolesna i odavno je nisu videli da je izašla iz kuće u komšiluku. Zbog njene bolesti se i veruje da su zajedno otišli u smrt.

- Njega sam videla pre dve nedelje dok su im sređivali živu ogradu oko kuće. Nju nisam baš dugo videla, a i ranije kad sam je viđala to je bilo uglavnom noću, kad već padne mrak, da malo prošeta, verovatno joj bude tako lakše -  rekla je tad komšinica.

- Čuli smo da se ovo dogodilo po nekom njihovom unapred napravljenom dogovoru. Kažu i da je naš komšija imao neku poslednju želju, a verujemo da je ta želja bila da on i njegova voljena supruga zajedno odu na onaj svet. I to što su ih našli u krevetu zajedno, to što su roletne bile spuštene, samo nam negde potvrđuje da je ovde reč o ubistvu iz milosrđa -  rekle su  nam komšije iz Zemuna.

Njihova ćerka tad je rekla da želi ispoštuje poslednju očevu želju.

- Ne želim da dajem izjave za medije i razgovaram o roditeljima i njihovim problemima, jer želim da poštujem poslednju očevu želju - rekla je žena srednjih godina, ćerka Vlatke i Zorana.

O kakvoj želji je reč, nije želela da objašnjava.

Nažalost, kad su u pitanju ovakvi slučajevi oni se gotovo uvek događaju među članovima porodice i neretko osoba koja je "skratila muke" svom bližnjem izvrši samoubistvo. Deca su dizala ruke na svoje roditelje, roditelji na decu i do sada je uvek bilo zbog teške bolesti.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading