Aleksa M. optužen za trostruko ubistvo
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Užas! Aleksa M. (22) iz Knjaževca uhapšen je zbog sumnje da je hicima iz lovačke puške ubio svog oca Predraga M. (60), dedu Miloša M. (81) i babu Saru M. (83), a u policiji i tužilaštvu je priznao krivično delo! Prema rečima poznanika, Predrag i Miloš su bili jako bolesni, zbog čega ih je Aleksa terao u dom. Pošto su to odbili, on je navodno odlučio da izvrši stravičan zločin!

Kako smo ranije pisali, masakr koji je šokirao čitavu istočnu Srbiju dogodio se u četvrtak oko 15.50 sati u Aleksinoj kući u Knjaževcu. Aleksa M. se sumnjiči da je lovačkom puškom, koja je u legalnom posedu njegovog dede, počinio trostruko ubistvo. Prema rečima komšija, posle ubistva navodno je izašao iz kuće i rekao jednoj meštanki: „Ja ih pobi“. Kada ga je šokirana žena upitala kako ih je ubio, Aleksa je navodno na to odgovorio: „Tako, puškom“.

Policija je na licu mesta zatekla tela njegovih ukućana, a osumnjičeni ih je mirno sačekao i potvrdio šta je uradio. Prema nezvaničnim informacijama, razlog trostrukog ubistva je to što Predrag M. i Miloš M. nisu želeli da idu u dom.

- Aleksin otac Predrag je imao dva infarkta i jedan šlog. Bio je jako lošeg zdravlja, kao i Aleksin deda, koji je bio senilan i nepokretan, u kolicima. Aleksa je ponavljao da više ne može da se brine o njima i terao ih je da idu u dom, čemu su se protivili obojica, kao i baka Sara. Tog kobnog dana su se žestoko posvađali oko toga, a zatim je počelo krvoproliće - kaže jedna od komšinica za Alo!.

Ono što poznanici ove porodice kažu jeste to da su u šoku jer je, kako kažu, Aleksa bio jako požrtvovan i posvećen porodici.

- Brinuo se o njima i bio je uvek tu za njih! Takođe i za ljude u ulici uvek je bio tu da pomogne. U šoku smo da se uopšte ovako nešto desilo i da je mogao to da učini svojim najbližima - kazao je jedan od meštana.

Baba i deda ceo život proveli u Nemačkoj

Komšija iz sela Jakovac, odakle su ubijeni, ispričao je za Alo! da su otac, baka i deka u poslednje vreme uglavnom živeli kod Alekse u Knjaževcu.

 - Njihova porodična kuća je iznad Zadružnog doma, to je starija kuća od oca ubijenog deda Miloša. Oni imaju još jednu kuću u kojoj su živeli mnogo godina sve dok bolest nije prevladala. Uglavnom su od onda bili kod unuka u Knjaževcu. Inače, slagali su se, baba i deda su ceo radni vek proveli u Nemačkoj, imali su nemačku penziju. I sin im je bio povremeno u Nemačkoj. Ubijeni otac Predrag ima brata blizanca koji živi u Nemačkoj - kaže sagovornik za Alo!.

Prema nezvaničnim informacijama, Aleksa M. je posle hapšenja u policiji priznao šta je učinio i navodno je rekao da je to učinio iz samilosti jer su njegovi ukućani bili jako bolesni.    

- Ubio sam ih jer nisam mogao više da se brinem o njima - navodno je rekao mladić nakon što su mu stavljene lisice.

Jedna od rođaka porodice kazala je za beogradske medije da se Aleksa, iako je počinio stravičan zločin, jako namučio u životu.

- Aki je govorio da ne može više da podnese da ocu daje silne lekove, da ih daje dedi na silu jer on to odbija, baba ga je držala jer nisu mogli bez njega. On ih vodi kod lekara, nabavlja im šta treba, vozi babu do pijace da kupi šta treba, baba je govorila da će mu dati pare, šta god hoće, samo da ostane pored njih. Njemu se smučilo. Otac nije kako treba, deda nije kako treba, baba ga drži, ne mogu da žive bez njega. On je savršeno dobar da nema boljeg. Stalno je radio. Baba ga je držala da ne ide nikud. Njemu je već prekipelo, nešto mu se smučilo - ispričala  je ona, i dodala da se raspoitivao da iznajmi stan i da se odvoji.

Utvrđuju se okolnosti tragedije.

Ja sam ih ubio, a sada me pustite da se smirim!

Osumnjičeni Aleksa saslušan je juče pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru, a svojom izjavom je sve prisutne.

- Ja sam sada pod velikim stresom! Priznajem odgovorno da sam ubio dedu, babu i tatu. Sada nijedan detalj ne mogu da kažem, uznemiren sam, sve ću ispričati u detalje, ali me danas pustite da se smirim. Molim vas, razumite me - rekao je Aleksa pred tužiocem i iznenadio sve svojom smirenošću. Kako saznajemo, davanje izjave nije trajalo ni deset minuta, a tužilaštvo je, inače, naložilo obdukciju tela i tražilo da se osumnjičenom odredi zadržavanje do 30 dana.

Kako saznajemo, Aleksa je posle hapšenja dobio advokata branioca po službenoj dužnosti.

- Prebačen je u Okružni zatvor Zaječar i čim je stigao u pritvor, pozvan je doktor, koji ga je pregledao. Aleksa se nalazi pod lekarskim nadzorom - kaže izvor.


BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading