srđan janković
Foto: Alo/Alo

On je ostao pri svom prvom iskazu datom početkom juna meseca, odnosno da je kobnog dana bio u Banjskom polju u okolini Bora, kao i da ostaje pri iskazu da nije video Danku Ilić, a zatim i da je udario službenim automobilom.

Prema saznanjima  beogradskog medija, Janković je danas odgovarao na dodatna pitanja postupajućeg tužioca na okolnosti kretanja kobnog dana u ovom selu.

Kako piše beogradski mediji, Janković je detaljnije objašnjavao kretanje kobnog dana, tačnije sve ono što je tužiocu bilo nejasno nakon prvog saslušanja.

- On je objasnio i tok kretanja nakon što je navodno Danka udarena, odnosno objasnio da je razlog zadržavanja pored deponije na Starobanjskom putu taj što je morao da obavi telefonski razgovor - navodi izvor beogradskog medija.

Srđan Janković je prethodno saslušan u tužilaštvu početkom juna kada je negirao krivicu, dok se prvi put nakon hapšenja branio ćutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

 Na današnjem saslušanju osumnjičenog Srđana Jankovića, tužilac je dodatnim pitanjima proveravao navode njegove odbrane od 04. juna ove godine, a u skladu sa stanjem stvari u spisima predmeta - navodi se iz ovog Tužilaštva.

Inače, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Miodrag Canović, koji vodi istragu o ubistvu u Banjskom polju kod Bora, oglasio se ranije za Kurir i objasnio "da su izjava koju je Janković ranije dao u policiji i izjava koju je dao pred tužilaštvom kada je prvi put ispitan, pred zakonom jednake težine".

- Činjenica je da će Viši sud biti taj koji će izabrati hoće li uzeti izjavu koju je dao u policiji ili onu koju je dao u tužilaštvu, jer ćemo mi obe njegove izjave uz optužnicu dostaviti sudu - rekao nam je Canović.

Drugi optuženi Dejan Dragijević priznao je ubistvo.

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, dok je otac Dejana Dragijevića, koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premesti telo devojčice nedavno pušten iz pritvora, jer za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, pritvor ne može trajati duže od dva meseca.

Devojčica Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading